На днешната си сесия общинските съветници утвърдиха списък с имена

...
На днешната си сесия общинските съветници утвърдиха списък с имена
Коментари Харесай

Награди за талантливите деца на Банско

На днешната си сесия общинските съветници утвърдиха лист с имена на възпитаници за морално и материално стимулиране. Списъкът е формиран по предложение на шефовете на образователните заведения на територията на община Банско. 21 деца са номинирани за награди по Общинската стратегия „ Децата на Банско ”. Програмата има за цел да подтиква деца и младежи с достижения в науката, изкуството и спорта, да насърчи и поддържа креативните им заложби, да подсигурява развиването на техните способности и да им даде опция за изява.

От НУ ”Св.Паисий Хилендарски ” за достижения в региона на математиката се награждават Борис Божикин и Георги Златев, в музиката – Мина Игнатова и в изкуствата – Иван Цигорийн.

5 са отличените деца от СУ ”Неофит Рилски ”. За достижения в спорта – Иван Главчев в алпийските ски дисциплини и Станислав Дарелов в таекуондо. Като вокални изпълнителки – Александра Калчева и Михаела Манчева. Александра Полежанова получава премия за достижения като инструменталист /пиано/и като вокалистка.

От ОУ ”Св.Климент Охридски ” гр.Добринище награди получават София Каферинова, Мария Ергина и Мира Хаджиева за чудесно показване в национални училищен надпревари.

За отличния си триумф в учебно заведение се награждават Йорданка Арнаудова, Анифе Туталъ и Мерай Туталъ от ОУ ”Св.св.Кирил и Методий ” с.Места.

Световната и европейска шампионка по таекуондо Катрин Гемкова е една от отличените от ПГЕЕ – Банско. От същата гимназия се награждават още Костадин Каферинов за достижения в ски спорта, Здравка Парапунова като народен играч в женския футбол и Георги Юлев като фотограф.

Предложените за награди от ПЛТГ ”Никола Вапцаров ” гр.Банско като надарени самоуки музиканти са Борислав Гайтанов и Христо Лефтеров.

Наградените получават грамоти и ваучери на стойност 50 лева за книги и образователни пособия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР