На билките от древността се приписват магически сили. Розмаринът не

...
На билките от древността се приписват магически сили. Розмаринът не
Коментари Харесай

Магични свойства на розмарина

На билките от древността се приписват вълшебен сили. Розмаринът не прави изключение от тази визия. В античен Рим са го считали за създание на Слънцето. Както в храмовете, по този начин и в къщите в антична Гърция и Рим изгаряли стръкчета розмарин за отбрана и филтриране от зло.

Билката се счита за мъжка, защото битува религия, че може да успокои духа на мъжа и да му помогне да постави в ред мислите и възприятията си. Розмаринът се приема за растение с огромна сила и власт над други сили, заради което се употребява по доста способи - както за магическа баня, по този начин и за амулет, който за пази своя притежател от беди.

Моряците и всички мъже, които пътуват, е добре да носят изсушени листа от розмарин в талисман за отбрана от заболявания и произшествия по пътя. Поставен в колата по време на пътешестване, пази от произшествия и произшествия. Розмаринът е и мощна отбрана против кражба на данни.

Смята се, че е доста добра алтернатива за по-неуверените мъже, тъй като им вдъхва кураж, премахвайки възприятието на боязън, усъвършенства паметта и изостря интелигентността. Подходящ амулет е за студенти по време на изпити.

Розмаринът има и други вълшебен използва. Дори в този момент в някои страни на младоженците се дават стръкчета розмарин за съгласие, дълъг живот и благополучие. Особено ефикасен е, в случай че се даде от родителите на децата, които встъпват в брак.

Езотериците и окултистите ценят високо розмарина като мощен източник на сила. Вярват, че той укрепва аурата и усъвършенства интуицията. Често се срещат амулети, направени като сашета със сушен розмарин. Те са мощна отбрана освен против неприятни сили, само че и против естествени сили като гръмотевиците, светкавиците, както и против злите духове.

 Розмарин

Интересно е наименованието на розмарина, именуван лек за мързел. По-точно той облекчава депресията и апатията, възвръщайки интереса към живота.

Особено мощно в това отношение е етеричното масло от розмарин, добивано от растението. Ефектът му върху сетивата е в действителност вълшебен, по тази причина е и билка, употребена още в най-древните вълшебен ритуали, като и до през днешния ден пази мястото си измежду античните аромати, от които се приготвял тамян.

Не единствено в древността, само че и през днешния ден с розмарин се освещават храмове, олтари и други свещени места. За да резервира загатна за някого в християнския свят слагат билката и на гробовете.

Розмаринът е магия на природата, изпълваща сърцето с готовност за живот и познания.

Вижте още по какъв начин розмарин и канела ускоряват концентрацията.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР