На 87-годишна възраст днес почина социологът проф. Петър-Емил Митев. Той

...
На 87-годишна възраст днес почина социологът проф. Петър-Емил Митев. Той
Коментари Харесай

Почина проф. Петър-Емил Митев, един от доайените на социологията

На 87-годишна възраст през днешния ден умря социологът проф. Петър-Емил Митев. Той бе съосновател и дълготраен началник на Института по социология " Иван Хаджийски ", откъдето оповестиха тъжната новина.

Проф. Митев бе академик от международна големина, държавник, визионер и подстрекател на младите откриватели! Дълбок реверанс пред светлата му памет, споделят сътрудниците му от института.

Завършил философия в Софийския университет, от 1972 до 1988 година той оглавява Научноизследователския институт за младежта при Централен комитет на ДКМС, считан за едно от дисидентските гнезда по време на социализма.

До 1999 година е ръководител на Българската социологическа асоциация.

Професор в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ в София от 1985 година, където е преподавал на огромната част от актуалните български политолози и социолози.

Зад гърба си има дълга и богата политическа биография. Бивш член на председателството на Висшия партиен съвет на Българска социалистическа партия. Депутат във Великото национално заседание.Кандидат за Национален омбудсман на България, препоръчан от Национална движение „Симеон Втори" и подсилен от Движение за права и свободи при първите избори за омбудсман през 2004 година, когато, в последна сметка, е определен Гиньо Ганев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР