На 83 години почина икономистът и бивш министър на финасите

...
На 83 години почина икономистът и бивш министър на финасите
Коментари Харесай

Отиде си бившият финансов министър проф. Христина Вучева

На 83 години умря икономистът и някогашен министър на финасите проф. Христина Вучева. Тъжната новина оповестиха от фамилията ѝ, съобщи БГНЕС.

" До последния си мирис проф. Христина Вучева беше един от най-силните гласове в отбрана на правовата страна и моралните правила на държавно ръководство. Любящ родител, правилен другар и публичен деятел до последнния си мирис, тя помагаше на всички ни да бъдем по-добри. Ще липсва ", се споделя в известието на сем. Вучеви.

Христина Вучева е родена на 15 февруари 1937 година в Пазарджик. Завършва счетоводна отчетност във Висшия стопански институт " Карл Маркс " (днес Университет за национално и международно стопанство, УНСС) в София, след което работи в статистическия център, Окръжния национален съвет и Акумулаторния цех в Пазарджик. По-късно е учител в Научния институт на Министерството на финансите.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Почина някогашният министър на финансите в държавното управление на Люб...

През 1990-1991 година Вучева е консултант в Министерски съвет, а от 1992 до 1997 година оглавява дирекция " Икономическа и обществена политика ". През този интервал взе участие интензивно в създаването на концепцията за всеобща приватизация. През 1994-1995 година тя е вицепремиер и министър на финансите в служебното държавно управление на Ренета Инджова. От 1996 до 2009 година е учител по финанси в УНСС.

изрича състрадание на околните на проф. Вучева.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР