На 8 ноември, вторник, ще се състои работно посещение на

...
На 8 ноември, вторник, ще се състои работно посещение на
Коментари Харесай

Външният министър на Скопие Буяр Османи идва у нас утре

На 8 ноември, вторник, ще се състои работно посещаване на министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи в България. Визитата ще се организира директно след присъединяване му в формалната среща на министрите на външните работи на страните от Централноевропейската самодейност, на която страната ни е ръководител през актуалната година.

От 09.15 часа в Министерство на външните работи министър Николай Милков ще беседва на четири очи със своя сътрудник от Северна Македония, след което ще се проведат пленарни диалози сред двете делегации. В 10.30 часа двамата министри на външните работи ще дадат взаимни изказвания за медиите.

Сред тематиките във фокуса на диалозите се планува да бъдат практическото осъществяване на постигнатите договорености сред двете прилежащи страни, инфраструктурното свързване, секторното съдействие и европейската интеграция на Република Северна Македония. В рамките на работното си посещаване в страната министър Буяр Османи ще организира среща и с министър-председателя Гълъб Донев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР