На 8 март ни очаква хубаво време във всяко едно

...
На 8 март ни очаква хубаво време във всяко едно
Коментари Харесай

Проф. Рачев обеща нещо голямо на България! Изненадата

На 8 март ни чака хубаво време във всяко едно отношение. Много малко превалявания - в петък и в неделя. Март месец сме, динамично се сменя, само че ще бъде топло. Това сподели пред bTV климатологът проф. Георги Рачев.

Той изясни, че на празника на дамата ще бъде „ топло, с температури по-високи от естествените за тази част от годината “.
-->
„ В неделя ще има едно захлаждане от 17-20 температурите ще паднат на 13-15 “, сподели той.

Очаква ни стопляне, което идва с топлия въздух от азорския антициклон. „ Почти цяла Европа ще се затопли и този циклон ще мине в източна посока. Което обуславя и температурите “, уточни климатологът.

„ Петък високи температури, само че превалявания, и в неделя има възможност над 80% да са съществени преваляванията – 10-15 см на кв. м. “, сподели той.

В София се чака градусите да стигнат най-малко до 17, 18, даже 20, не се чакат минусови температури. В Пампорово също ще е топло,

само че ще има условия за ски.

„ България ще цъфне – в директния смисъл на думата. Нищо чудно да надмине 20 градуса, изключително в тези места, които са по-чувствителни “, съобщи климатологът.

„ В неделя ще има едно захлаждане с няколко градуса, доколкото е захлаждане от 20 до 13, по-скоро отиваме към обикновено “, изясни проф. Рачев. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР