На 8 декември 1980 г. е убит английският рокмузикант, певец,

...
На 8 декември 1980 г. е убит английският рокмузикант, певец,
Коментари Харесай

Осми декември: Годишнина от убийството на Джон Ленън

На 8 декември 1980 година е погубен британският рокмузикант, артист, композитор, стихотворец и художник Джон Ленън. Той е един от създателите и до края на групата – водеща персона в “Бийтълс ”. За мнозина той е създателят на актуалната рок музика.

Джон Ленън през целия си живот е политически деятел, който взе участие в редица демонстрации за мир. Името му е обвързвано колкото с истинските текстове, които написа като музикант, толкоз и с световната идея за мир на планетата. Песента на му – Imagine е призната за неофициалният химн на планетата Земя.

Джон Ленън е убит на 8 декември 1980 година в Ню Йорк (САЩ) на отиване към звукозаписното студио с жена си – Йоко Оно. Убиецът му – Марк Чапман, стреля с револвер пет пъти в тил и търпеливо изчаква полицията, до момента в който чете книга “Спасителя в ръжта ”. По-рано същият ден е взел подпис от Джон Ленън . Ленън умира по-късно в болничното заведение на 40-годишна възраст. Марк Чапман e наказан на доживотна присъда, която излежава до ден сегашен. Трагичната крах на Ленън предизвика всеобщи митинги и безмълвни демонстрации по целия свят и до през днешния ден неговите почитатели провеждат прояви.

//www.youtube.com/embed/DVg2EJvvlF8

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР