На 78-годишна възраст в Лос Анджелиспочина актьорът Робърт Форстър, съобщи

...
На 78-годишна възраст в Лос Анджелиспочина актьорът Робърт Форстър, съобщи
Коментари Харесай

Какво разрешава Тарантино на Робърт Форстер

 На 78-годишна възраст в Лос Анджелис умря артистът Робърт Форстър , заяви Асошиейтед прес.
Той  стана международно прочут с ролята си на Макс Чери във кино лентата на режисьора Куентин Тарантино “Джаки Браун ”.  Причина за кончината му е била рак на мозъка.

За своето осъществяване в “Джаки Браун ” Форстър получи номинация за " Оскар " за най-хубава мъжка поддържаща роля.  Световна популярност на артиста донесе и присъединяване му във кино лентата на Куентин Тарантино " Мълхоланд драйв " (2001), в който той игра детектив Макнайт.

Робърт Фостър Уолъс-младши е роден на 13-ти юли 1941 година в Рочестър, Ню Йорк, Съединени американски щати. Има бакалавърска степен по история от Университета Рочестър. Отказва се от първичното си желание да учи право и се посвещава на киното. Още в студентските си години Фостър играе основните функции в любителски трагични спектакли, като да вземем за пример „ Bye Bye Birdie ”.

Син е на Грейс, Дороти (Монтанарелла), която е родена в Италия, и на Робърт Уолъс Форстера-старши, който е работил като умирител на слоновете в цирка „ Ringling Bros. and Barnum & Baileу Circus ”.

За ролята на Макс Чери  в „ Джаки Браун ” Тарантино позволява на Форстер в памет на татко си да държи в кабинета си афиш на цирка, който се вижда в фрагментите.





 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР