На 74 години почина Стефка Спасова - първата ни световна

...
На 74 години почина Стефка Спасова - първата ни световна
Коментари Харесай

Отиде си първата ни световна шампионка по акробатика

На 74 години умря Стефка Спасова - първата ни международна шампионка по акробатика в женските двойки.

Името на Стефка Спасова остава изписано със златни букви на стената на славата на московския стадион " Лужники ", където се е провел първият международен шампионат по спортна акробатика през 1974 година. Печели златото дружно с Калинка Лечева. Има сребърен и бронзов орден от международното състезание по спортна акробатика в Саарбрюкен през 1976 година, както и четвърто място, отново на същото състезание.

" Днес се разделяме със Стефка Спасова - първата международна шампионка по акробатика в женските двойки. Тя живя почтено и посвети на обичаната си акробатика най-силните си години. Нейният живот мина в спортната зала – като играч и като треньор.

Възпита генерации състезатели, завоюва любовта им и в никакъв случай няма да бъде забравена. Името на Стефка Спасова остава изписано със златни букви на стената на славата на московския стадион “Лужники”, където се е провел първият международен шампионат по спортна акробатика през 1974 година. Шампионите не си потеглят без диря ", написаха в обществените мрежи от управлението на Българската федерация по акробатика.

Поклонението ще се състои на 21.01.2021г. /четвъртък/ от 12ч. до 13.30ч. в църквата " Свети Димитър " гр. Сливен.

Днес се разделяме със Стефка Спасова - първата международна шампионка по акробатика в женските двойки. Тя живя почтено и...
Публикувахте от в
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР