На 7 юли отбелязваме голям християнски празник. На този ден

...
На 7 юли отбелязваме голям християнски празник. На този ден
Коментари Харесай

Кой има имен ден на 7 юли?

На 7 юли означаваме огромен християнски празник. На този ден почитаме паметта на една от светиците, посветили живота си на Бога - Св. Неделя. Счита се, че тя е майката на всички недели в годината. 

От дребна Света Неделя посветила живота си на Бога. Това е повода тя да откаже предложенията за брак на куп ергени от благороден генезис. Заради вярата си девойката е била хвърлена в тъмницата, където била подложена на свиреп мъчения. Но любовта към Бога ѝ помогнала да оцелее - раните ѝ заздравявали незабавно. 
 В Тетевен ще се организира 5-то издание на Празника на Тетевенската саламура В Тетевен ще се организира 5-то издание на Празника на Тетевенската саламура
Всяка година в края на месец юни идва време за Празника на Тетевенската саламура. Той събира посетители от цялата страна, пристигнали да опитат на...

Император Диоклетиан издавал заповед тя да бъде посечена посечена с меч. Заповедта му била изпълнена на 7 юли 289 година. След това мощите на светицата са били пренесени в остарялата българска столица Търново. 

В деня на Света Неделя се не разрешава домакинската работа. Жените, които нарушат тази възбрана, биват наказвани с болест и премеждия. 

Вярва се, че на този ден болните получават излекуване. Затова се вършат курбани. Препоръчително е преспиването по поляни към църкви и храмове с името на светицата. Болните наложително би трябвало да пият вода от аязмото.

Жените замесват обредни хлябове и ги раздават в църквата. Празникът е на особена респект от жителите на Странджа, Сакар и покрайнините. 
 Стамболийски празнува празника на града на Свети Дух (СНИМКИ) Стамболийски празнува празника на града на Свети Дух (СНИМКИ)
Миро и Алисия пяха на концерта в първия ден от тридневната стратегия, с която тази година Стамболийски чества. Празникът на града е вс...

На 7 юли имен ден честват всички с имената - Неделя, Недялка, Нели, Неделчо, Недялко, Нелина, Ненка, Нена, Ненчо, Делян, Деляна, Делчо, Делка, Дельо. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР