На 7 месечна възраст на бебчето започват да му растат

...
На 7 месечна възраст на бебчето започват да му растат
Коментари Харесай

Схема на хранене на бебето на 7 месеца

На 7 месечна възраст на бебчето стартират да му порастват зъбки. Също по този начин на тази възраст бебчетата стартират по-лесно да движат езика и устата си по-добре.

На тази възраст храната може да се разделя на дребни късчета, с цел да може бебетата да привикват последователно с подобен тип храна. Ето и каква е схемата на хранене на бебе на 7 месеца.

1. Ранно утринно хранене на бебето на 7 месеца

Рано заран бебето на 7 месеца към момента може да суче или да му се дава мляко. Нахранете вашето бебе или му дайте приспособено мляко - по този начин нареченото преходно мляко. От това мляко имат потребност малко по-големите бебета и то дава всички нужни хранителни субстанции на бебето. След като навърши 8 месеца, детето може да се научи да пие млякото от чаша;

2. Късно утринно хранене на бебето на 7 месеца

По късно сутринта може още веднъж да накърмите бебето или още веднъж да му предложите още веднъж преходно мляко. Ако бебето ви е доста гладно, може да му извършите плодово-зърнена каша.

3. Обедно хранене на бебето на 7 месеца

 хранене на бебето

Може да му дадете пюре, което е направено от плодове и зеленчуци или може да извършите пюре от картофи, моркови, тиква, броколи, тиквичка, пъщърнак и други, като може да добавите и половин жълтък, в случай че детето ви не е показало някаква алергия;

4. Следобедна закуска на бебето на 7 месеца

Тази закуска може да се състои от безглутенова каша от елда или нещо друго;

5. Вечеря на бебето на 7 месеца

Кърмене или приспособено мляко. Когато бебето стане на 7 месеца, към този момент единствено може да държи лъжичката, когато се храни, или чашката, от която пие.

Хранене на бебето на 7 месеца при положение на алергия

Ако детето ви прояви някаква алергия, организмът му незабавно ще реагира със признаци като екземи, обриви, петна по кожата и други Много е значимо след такива прояви да заведете детето на доктор.

След консултация с доктор и в случай че той каже, че има алергична реакция, би трябвало да се преценявате с диетата, която той е предписал.

Храните, за които най-много би трябвало да внимавате и които могат да отключат алергична реакция при 7 месечно бебе, са краве мляко, яйца, риба, ядки, соя и пшеница. Съществуват и много изкуствени добавки в храната, които се купуват от магазина и които могат да отключат алергична реакция.

За това е по-добре да давате на вашия мъник бебешки пюрета от плодове и зеленчуци, които самите вие сте създали, както и домашни бебешки супи.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР