На 64-годишна възраст след тежко боледуване е починал един от

...
На 64-годишна възраст след тежко боледуване е починал един от
Коментари Харесай

ТЪЖНА ВЕСТ! Българският спорт загуби голям футболист – отиде си легендата Малин Малинов

На 64-годишна възраст след тежко боледуване е умрял един от именитите футболисти на Хебър (Пазарджик) през 70-те и 80-те години наминалия век – Малин Малинов.

Тъжната вест заяви синът му Ангел Малинов, който е някогашен играч на Хебър и Шумен, написа „ Марица “.

Малин Малинов е роден на 21.11.1958 година в Пазарджик. От дребен стартира да тренира футбол в школата на тогавашния Бенковски и през 1975/1977 година играе в гарнитурата юноши старша възраст на клуба. През 1977 година записва второ място в шампионата на България със старшата възраст на Бенковски. От есента на 1977 година до 1983 година е част от мъжките обединения на Бенковски и преименувания след това Хебър.

През 1983 година става най-скъпият трансфер на Хебър във ФК Сливен, който по това време е в „ А “ РФГ. Клубът от Пазарджик получава 15 000 лв. за прехвърлянето на Малинов в града под Сините камъни. С екипа на Сливен през сезона 1983/1984 Малинката и съотборниците му стигат до трето място в „ А “ РФГ.

След това се връща в родния си отбор от Пазарджик.

Малин Малинов е един от голмайсторите на Хебър в паметния мач за Купата на Съветската войска против ЦСКА Септемврийско знаме (1979 г.), когато вкарва 2 гола за триумфа на пазарджиклии с 3:2.

Поклонението ще бъде на следващия ден от 12 часа в залата на Гробищен парк – Пазарджик.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР