На 61-годишна възраст почина журналистът Георги Коритаров. За загубата съобщи

...
На 61-годишна възраст почина журналистът Георги Коритаров. За загубата съобщи
Коментари Харесай

Почина журналистът Георги Коритаров

На 61-годишна възраст умря журналистът Георги Коритаров.

За загубата заяви във Facebook шефът на " ТВ Европа " Георги Харизанов, където Коритаров водеше блока " Свободна зона " през последните няколко години.

" Не знам по какъв начин тъкмо се оповестява такава новина. Не знам какво се споделя, не знам по какъв начин се проумява, не знам по какъв начин се живее с нея. Вчера се смеехме в ефир. Днес разбирам, че повече няма да се забележим. Няма да приказваме. Няма да спорим. Няма да мислим дружно, да работим дружно, да четем и да пишем дружно. Щастлив съм, че бях дребна част от живота на този популярен човек. И той от моя. Ще се опитам да се усмихвам всякога, когато се сетя за него. Но надали ще съумявам ", написа Харизанов.

Коритаров е един от най-влиятелните и задълбочени публицисти, прочут с провокативния си жанр, със мощната си гражданска позиция и с изявения си интерес към историята.

Роден е на 10 май 1959 година в София. През 1979 година приключва компетентност славянска лингвистика – сърбохърватски език в Софийския университет. По време на следването си става помощник на Държавна сигурност (ДС) под псевдонима Алберт.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР