На 6 декември в София Фондация “Граждани срещу бюрокрацията“ раздаде

...
На 6 декември в София Фондация “Граждани срещу бюрокрацията“ раздаде
Коментари Харесай

Фондация “Граждани срещу бюрокрацията“ връчи годишните си награди

На 6 декември в София Фондация “Граждани против бюрокрацията “ раздаде годишните си награди за държавни институции. Наградите се връчват за трета поредна година и с тях фондацията отличава администрациите, които търсят и намират метод да бъдат по-близо до жителите и по-далеч от бюрокрацията. Събитието се състоя в представителството на Европейската комисия в София, под патронажа на Европейския парламент.

Награди получиха:

Патентно ведомство , в категория “Най-добра електронна услуга”. Наградата получи от господин Давид Сукалински заместник-председател на Патентно ведомство. Услугата, която предлага Патентно ведомство улеснява регистрацията на търговски марки и патенти, като е планувана опция за електронно заплащане на държавните такси.

Комисия за отбрана на персоналните данни, в категория “Прозрачност в управлението”. Наградата беше получена от Проф. Веселин Целков, член на Комисията за отбрана на персоналните данни. КЗЛД издава ежемесечен електронен бюлетин, в който са разказани в детайли всички оперативни дейности, получени тъжби от жители, както и мнения на Комисията.

Комисия за отбрана на потребителите , в категория “Защита на жителите от нелоялни търговски практики”. Наградата беше получена от господин Димитър Маргаритов ръководител на Комисия за отбрана на потребителите. Наградата е заради множеството начинания на КЗП, в които се осведомят жителите от какво да се пазят, когато пазарят онлайн.

Държавна организация “Електронно управление” , в категория “Системна работа за необратимост на дигитализацията”. Наградата беше получена от господин Атанас Темелков ръководител на Държавна организация “Електронно управление”. Работата на ДАЕУ остава скрита за жителите, само че в действителност заслуга на Агенцията е построяването на гръбнака на Е-правителството. Съвсем скоро жителите ще бъдат очевидци на нови електронни услуги.

Община Бургас , в категория “Електронна община”. Наградата ще бъде връчена на кмета на Бургас - господин Димитър Николов през идната седмица. Общината е наградена поради електронните услуги, които предлага, както и новаторските способи за идентификация.

Национална организация за приходите , за “Устойчива събираемост на данъците”. Наградата ще бъде връчена идната седмица. Наградата е за опцията налози и осигуровки да се заплащат с карта, приемането на уведомителни имейли при получено заплащане, както и усъвършенствани процедури, които целят да не се нарушават паричните потоци на бизнеса.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР