На 59-годишна възраст почина поетът и художник Борис Роканов. Отишъл си

...
На 59-годишна възраст почина поетът и художник Борис Роканов. Отишъл си
Коментари Харесай

Отиде си поетът и художник Борис Роканов

На 59-годишна възраст умря поетът и художник Борис Роканов. 

" Отишъл си е Борис Роканов – един заслужен и важен български стихотворец. Бореше се самичък и гордо със живота, отгледа самичък три прелестни деца и написа паметни стихотворения и поеми. Докара си инфаркти и захарни заболявания, само че не си даде съвестта. Животът ни свърза, бях му кум и зная, че Поезията бе за него всичко. Лек път, Боре! “, написа в обществените мрежи писателят Недялко Славов. 

Роканов е роден на 12 ноември 1961 година в Кюстендил, само че живееше в Пловдив. Той е създател и на шест стихосбирки, две книги за деца, на антологията " Стих и четка, един план на Борис Роканов “ (1997), на две литературни анкети – с Екатерина Йосифова (2001) и Блага Димитрова (2002), както и на на романа " Шейсет и четири хиляди деветстотин двайсет и осем “ (2010). Неговата лирика е издавана в Италия, Германия, Унгария, Франция, Сърбия. Участва в сборника на британски език " Поети на свободата “. Беше издател и уредник на поетични конгреси.

Роканов се изявяваше също толкоз сполучливо и като художник. Има 18 независими изложения живопис в София, Пловдив, Варна и Бургас. " Изключително честен, деликатен и съчувствен човек " - по този начин с мигане се бе самоопределил във фейсбук поетът Борис Роканов, който се бе родил в Кюстендил, само че избрал да живее в Пловдив.Съболезнования на роднините, околните и приятелите на Борис Роканов! 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР