На 58 години съм и не работя. Преди бях убедена,

...
На 58 години съм и не работя. Преди бях убедена,
Коментари Харесай

Снахата е против това синът да ми помага финансово

На 58 години съм и не работя. Преди бях уверена, че мога да работя и на 60, и на 65. Но преподаването изцеди всички сили от мен. Наистина обичам учениците си. Напускането на учебното заведение по лична воля беше още по-трудно, в сравнение с в случай че ме бяха уволнили.

Но здравето ми е по-важно. Дълго мислех с какъв брой пари ще мога да пребивавам по-късно. Но синът ми ме убеди да напусна работа умерено, тъй като той ще ми оказва помощ.

Вероятно всяка майка би се разплакала, чувайки това от обичаното си дете. Отгледах Евгени като положително и благо момче. Той беше очевидец на това по какъв начин аз се отнасях към родителите си, по какъв начин се грижа за тях.

Синът ми се ожени и се реалокира. Бях подготвена за моята самотност, тъй че го пуснах елементарно. Но снахата не ме харесваше, вярваше, че имам неприятно въздействие върху сина ми. Според нея той се превръщаше в малко момче около мен и това не й харесваше.

Когато се роди внучката ми, се пробвах да оказвам помощ, с каквото мога. Но Таня постоянно отхвърляше помощта ми. Отначало даже ми забраняваше да взимам на ръце бебето. Знаех, че ще стане по-зле. Затова се пробвах да не се обвързвам към детето. Най-вече не желаех Таня да стартира да настройва щерка си против мен.

Когато Таня разбра, че синът ми желае да ми помогне финансово, му подвигна скандал. Снахата счита, че не е негово обвързване да изхранва родителите си. Не съм го молила за нищо, решението беше негово. Но няма да откажа пари, тъй като в действителност се нуждая от тях.

Знам, че синът ми изкарва задоволително, с цел да може да обезпечи фамилията си и да икономисва за бъдещето. Таня даже не знае каква тъкмо е заплатата му. Вярвам, че синът ми постъпва вярно. По-добре е да спести нещо за черни дни и да не дава всички пари на жена си.

Снахата в никакъв случай не се е лишавала от нищо – личен апартамент с изящен ремонт, добра техника, чисто нов айфон. Всеки сезон тя обновява дрешника си. Детето е решето и крепко, какво още й би трябвало?

Въпреки всичко това, в този момент би трябвало да чувам приказките й за това какъв брой съм неприятна и, че скапвам фамилията им. Абсолютно не желая да бъда препъни камък в връзките сред сина ми и брачната половинка му. Но без неговата помощ просто не мога да се оправя.

Страхувам се, че към момента би трябвало да диря различни способи за приходи. Мисля да се занимавам с уроци.

Вижте още: Ожених се за любовницата си, само че в този момент скърбя

Тази история идеално илюстрира значимостта да отгледате и възпитате детето си вярно. Евгени е израснал в обич и грижа, осъзнавайки, че някой ден майка му ще има потребност от него. Ако родителите на Таня се отнасяха към нея по същия метод, както Антония се отнасяше към сина си, тя щеше да поддържа решението на брачна половинка си.

Какво съгласно вас ще помогне на свекървата и снахата да подобрят връзките си?

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР