На 5 май излиза от печат бестселърът Глюкозната революция“ (Издателство

...
На 5 май излиза от печат бестселърът Глюкозната революция“ (Издателство
Коментари Харесай

Време за четене: „Глюкозната революция“ разкрива как храненето може да преобрази живота ни

На 5 май излиза от щемпел бестселърът „ Глюкозната гражданска война “ (Издателство „ Колибри “), от който ще научите за какво е значимо да приемате храните в верния ред и да добавяте зелено предястие към всичките си ястия!

Опирайки се на над 300 научни проучвания, на личния си опит, както и на претърпяното от своите съидейници, развенчавайки легенди и одобрени от години схващания, авторката Джеси Инчауспе ни среща с революционното влияние, което оказва уравновесената кръвна захар върху здравето и благополучието ни.

Всичко, което слагаме в устата си, провокира реакция. Това, което ядем, въздейства на 30 трилиона кафези и 30 трилиона бактерии в нас . Изберете сами: апетит,
пъпки, мигрена, замъглено схващане, промени в настроението, увеличение на тежестта, унесеност, неплодородие, синдром на поликистозните яйчници (СПКЯ), диабет вид 2, мастно чернодробно заболяване, сърдечни заболявания...

Всичко това са сигнали, с които нашите тела ни уведомяват, че имат проблеми. Съветите в актуалната книга са помогнали на хора с сходни здравословни проблеми да подобрят положението си, да възвърнат формата и силата си. Диабетиците, сърдечноболните, прибързано състарените, хората със свръхтегло, постоянно гладните, преуморените, потиснатите, тревожните могат още веднъж да се радват на живота само като съблюдават упътванията на Джеси, освен това без мъчителни диети.

Природата ни е планувала да одобряваме глюкоза по избран метод: посредством растенията. Навсякъде, където е имало нишесте или захар, е имало и влакнини. Това е значимо, тъй като влакнините оказват помощ да се забави усвояването на глюкозата от организма. Днес обаче по-голямата част от рафтовете на супермаркетите са цялостни с артикули, които съдържат най-вече нишесте и захар. Като се стартира от белия самун и се стигне до сладоледа, бонбоните, плодовите сокове и подсладените кисели млека, влакнини не се виждат на никое място. И това е съзнателно: влакнините – фибрите, постоянно се отстраняват при преправянето на храните, тъй като наличието им би попречило да запазите храната за по-дълго време…

Джеси Инчауспе е родена във Франция през 1992 година, приключва математика в лондонския „ Кингс колидж “ и биохимия в университета „ Джорджтаун “ във Вашингтон, живее в Париж и Ню Йорк. На 19-годишна възраст тежък случай, от който едвам оцелява, пробужда интереса ѝ към медицината и по-специално към науката за храненето.

През 2019 година основава в Instagram акаунта Богинята на глюкозата – @glucosegoddess, в който написа и обменя информация с десетки хиляди свои почитатели за ролята на глюкозата за човешкото физическо и психическо здраве. Книгата ѝ „ Глюкозната гражданска война “ излиза през април 2022 година, незабавно става бестселър във Франция, Съединени американски щати, Англия, Австралия, Испания и Германия , а за по-малко от година е преведена на повече от 30 езика.

 книга Колибри Издателство Colibri

 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР