На 4 юни започна първата конференция Amazon re:MARS, посветена на

...
На 4 юни започна първата конференция Amazon re:MARS, посветена на
Коментари Харесай

Amazon показа новите си роботи за автоматизация на складовата работа

На 4 юни стартира първата конференция Amazon re:MARS , отдадена на изкуствения разсъдък, машинното образование, роботехниката и космоса. По време на събитието Amazon показа най-новите си разработки в региона на роботехниката.

Вицепрезидентът на Amazon Брад Портър показва два нови робота, основани от компанията и предопределени за ускорение на роботизацията в центровете за обслужване на клиенти. Единия от тях е усъвършенстваният модел Xanthus , който е един от главните роботи на компанията, употребявани след пазаруването на Kiva Systems през 2012 година.



Ключовата специфичност на този робот е неговата модулност. Използваната универсална платформа дава опция на експертите да създават профилирана техника за другите складови интервенции. Вицепрезидентът на Amazon сподели още, че тази седмица ще бъдат показани и роботите Xanthus Sort Bot и Xanthus Tote Move , които могат да придвижват, сортират и подреждат стоките.

Другото ново устройство от сходен вид, показано на събитието, е роботизираната система Pegasus . Тези роботи са предопределени за подбиране и преместване на пакетите със артикули. Роботите Pegasus покриват огромните площи с най-различни стелажи. Към сегашен ден се употребяват 800 робота Pegasus в няколко склада на Amazon.



Неотдавна Amazon заяви, че към този момент употребява над 100 000 роботизирани системи в 25 центъра за обслужване, построени в цялата територия на Съединени американски щати. А в този момент компанията съобщи, че техният брой е към този момент 200 000.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР