На 3 декември се отбеляза Международният ден на хората с

...
На 3 декември се отбеляза Международният ден на хората с
Коментари Харесай

Поредни успехи за децата на Фондация „Александър Русев“ – град Русе

На 3 декември се означи Международният ден на хората с увреждания. Щастливи сме, че с изключение на просто споменаване на потребността от повече схващане и приемливост в обществото ни, се даде публичност за всички тези специфични хора посредством ДЕЙСТВИЯ!

В столичния общински комплекс „ Възраждане “ се организира необикновен шампионат за млади състезатели със специфични потребности, проведен с поддръжката на Софийски Общински съвет, „ Софийски парцели “ ЕАД и София 2018 – Европейска столица на спорта и сътрудниците ПараКидс и Фондация „ Воден път “.

Повече от 100 деца и младежи с физически, ментални и сензорни усложнения освен от България, само че и от Сърбия и Македония, се причислиха към идеята светът да види, че тук има място за всички и належащо е просто да отворим сърцето си. Нищо не е в положение да спре дребните герои, които демонстрират посредством своите старания и фантазиите си, че няма невъзможни неща.

Треньорът и създател на Фондация „ Александър Русев “ Илиян Русев – Скури споделя всеки миг от триумфите на децата на Фондацията. За жал не на място в басейна, а от болничната стая, където се възвръща след претърпян инфаркт. Със сълзи в очите си Скури се усеща горделив от девойките и момчетата, както и от техните родители, които потвърждават, че с доста сили, воля и умения са почтени за удивление и почитание.

„ Благодаря на слънчевите деца на Фондацията за последните месеци, прекарани във водата. Много от моментите на подготовка за съревнование остават скрити за хората извън, само че истината е, че единствено с самообладание и голяма обич резултатите могат да се видят. И те се виждат във водата, а това ме прави благополучен, децата заслужават! “ споделя Скури.

На надпреварата по приспособено плуване Децата на Фондация „ Александър Русев “ завоюваха първо място на щафета и сграбчиха купата. Отличени има и измежду самостоятелните дисциплини с общо 7 златни, 1 сребърен и 3 бронзови медала, надлежно:

Християна Стоянова – 1 златен орден и 2 бронзови медала

Кристиян Ненов – 3 златни медала

Николай Кожухаров – 2 златни медала и 1 сребърен орден

Теа Борисова – 1 златен орден

Илиян Русев изрича признателност към Фондация „ Воден път “ и по-специално на Велизар Петев за поканата и съдействието. Треньорът на УСШ Ивелин Иванов е индивидът, който зае мястото на Скури по време на надпреварата и го представляваше, за което той изрича изключителна си благодарност.

Специални благодарности и към целия екип на „ Медика Кор “ Русе, които се погрижиха за физическото и менталното здраве на Скури и на процедура избавиха живота му, до момента в който децата на Фондацията се бореха сами във водата за своето почтено заемано място.

Благодарност към всички същински герои – децата!

Целта продължава да бъде една и тя е в Русе да отвори порти Водно-рехабилитационен център за деца и възрастни с физически и ментални усложнения. Има направен план, търси се финансиране. Нека подарим вяра!

Банкова сметка:

BIC: BPBIBGSF

IBAN: BG 06 BPBI 7921 1045 5933 01 – лв.

IBAN: BG 85 BPBI 7921 1445 5933 01 – евро
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР