На 29 юни Новолунието (Слънце и Луна в съвпад) се

...
На 29 юни Новолунието (Слънце и Луна в съвпад) се
Коментари Харесай

Новолунието в Рак ни учи да се борим за най-ценното

На 29 юни Новолунието (Слънце и Луна в съвпад) се образува в 7-я градус на водния знак Рак в 05:53ч сутринта. Ракът съставлява нашата душа, дом, семейство, минало, детство, родителство и възприятие на сигурност и защитеност и се ръководи от Луната. С новолунието в Рак е доста значимо да се вслушваме в възприятията си и да ги почитаме.

Всяко новолуние е ново раждане. Новолунието в Рак обаче разказва тази картина още по-добре. Новият цикъл се основава на деликатност, обич, напредък и нашата плодородна страна. Чака ни да посеем семето на съзиданието и се заражда нов цикъл от ползи и дейности! От друга страна небесната карта към този момент чака развиването на новото семе, с планетите в символ Овен (Юпитер, Марс, Хирон).

Предизвикателството на планетите в техния състав, акцентира решимостта, търсенето на нов план, ново начало, ново раждане. Динамизъм и подтик, от време на време твърда опозиция или тежки борби, ще бъдат нужни, с цел да завладеем това, което желаеме, към което се стремим. Важен интервал е да се научим да пожелаваме и да се борим за скъпото, значимото, да имаме подготвеност, зоркост, заостреност на усещането и пъргави реакции.



В някои случаи всичко може да стартира от нулата. Нека не се обезкуражаваме от компликациите. Имаме повече устойчивост, отбрана и продуктивност, в сравнение с сме си представяли. За всяка врата, която се затваря, по едно и също време друга се отваря.

Няколко часа преди образуването на Новолунието, планетата на илюзиите Нептун стартира своя петмесечен назадничав курс в символ Риби. Това може да изведе още веднъж на напред във времето всички фантазии и проекти, които са останали затворени и неосъществени, с цел да бъдат преразгледани още веднъж.

Новолунието от Рак образува площ с Юпитер и това прави нещата малко по-трудни за нови начала, тъй като можем да надценяваме силите си и да създадем неверни ходове заради свръхоптимизъм. Нашата преценка може да бъде замъглена от суетност, висш идеализъм, подготвеност за саможертви и непонасяне на обвързване. Може да станем авантюристи, разточителни и да вършим ходове, които не можем да подкрепим. Това е аспект, който носи проблеми със закона и нашите началници или може да ни накара да повярваме, че можем да реализираме невъзможното.



Юпитер нормално се счита за планетата на шанса, само че с квадрата, който образува, ще би трябвало да проявим сдържаност в това, което вършим. Така че във всяко ново начинание, без значение дали е обвързвано с промени в дома и фамилията или кариерата, би трябвало да проявим въздържаност. И защото Юпитер образува секстил с Венера, ние ще имаме повече вкус да похапваме и да се забавляваме.

Новолунието също е в хармонични връзки с Уран и ни тласка да живеем по-свободно и да избягаме от рутината и всекидневието. Но може да донесе и непредвидени промени в нашите проекти или благоприятни условия, откъдето не сме очаквали. Но защото тяхното въздействие ни прави по-импулсивни, би трябвало да се опитаме да останем заземени и да не се увличаме от страстите си – позитивни или негативни – с цел да не съжаляваме за решенията си.



Едновременно с Новолунието, в небето се образува и квадратурата Марс-Плутон, което изважда на повърхността нашите тъмни страни и кара хората да желаят да се наложат и да придобият мощ и власт. Много е значимо в този момент да се проявят внимание, дипломатичност и здрав разсъдък. Желанието за водачество може да ви сложи в условия на битка, конкуренция. Не са изключени финансови загуби в персонален и обществен проект, провал на нечия кариера. Те са лицето на преобладаващия хулиган, безмилостния деспот, самоунищожителя и може би ще чуем по новините за военни спорове, домашно принуждение, полови похищения или актове на възмездие, произшествия, само че също и сеизмични или тежки метеорологични феномени.

Новолунието ще засегне повече съществените знаци, т.е. Овен, Рак, Везни и Козирог, само че и тези, които имат персонални планети или Асцендент от 5 до 9 градуса в тези знаци.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР