На 28 януари сутринта въоръжените сили на Украйна нанесоха ракетен

...
На 28 януари сутринта въоръжените сили на Украйна нанесоха ракетен
Коментари Харесай

Украйна атакува болница в ЛНР, убивайки 14 души

На 28 януари сутринта въоръжените сили на Украйна нанесоха ракетен удар по болница в село Новоайдар в Луганската национална република, при което починаха 14 души, оповестява съветското министерство на защитата.

„ В резултат на нахлуване в постройката на ракети с осколочно-фугасна бойна глава 14 пациенти на болничното заведение и медицински личен състав бяха убити, а 24 бяха ранени с друга тежест “, се споделя в телеграм канала на министерството.

Както прецизират в Министерството на защитата, украинските войски са поразили лечебното заведение от реактивната система за залпов изстрел HIMARS. В тази болница дълги месеци цивилни и военни лекари са оказвали нужната здравна помощ на локалното население и военнослужещи, се споделя в отчета.

Руското военно ведомство назова офанзивата против болничното заведение в Новоайдар тежко военно закононарушение на киевския режим. Всички участници в планирането и осъществяването на обстрела ще бъдат открити и подведени под отговорност, увериха от Министерството на защитата.

По-късно беше обявено, че въоръжените сили на Украйна са обстреляли с артилерия и болница в Нова Каховка, Херсонска област. Според спешните служби на района вследствие на обстрела има опустошения.

„ 14:50 ч. ВСУ изстреляха 17 снаряда от артилерийски оръдия по град Новая Каховка. В резултат на обстрела са развалени постройките на детското поделение и предродилната консултация “, сподели представителят на незабавната помощ.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР