На 28 октомври приключиха строителните дейности по трансформирането на Националния

...
На 28 октомври приключиха строителните дейности по трансформирането на Националния
Коментари Харесай

Изграждането на олимпийските обекти в Пекин приключи

На 28 октомври завършиха строителните действия по трансформирането на Националния стадион „ Птиче гнездо “, на който ще се проведат церемониите по откриването и закриването на Зимните олимпийски и параолимпийски игри 2022 година, оповестиха локалните управляващи.

Към този миг обектите и поддържащата инфраструктура за Зимната олимпиада в Пекин и Йенцин са изцяло приключени.

8 стадиона за игрите и 16 несъзтезателни стадиона последователно бяха предадени на Организационния комитет на Пекинските олимпийски игри за инспекция, всичките 31 инфраструктурни плана към този момент се употребяват публично. Изграждането на стадионите и инфраструктурата за игрите публично завърши, което беше и най-важната част от подготовката за идните игри.

В края на септември бе обявено, че зимните олимпийски игри в Пекин през 2022 година ще се проведат със фенове, само че единствено от Китай поради ограниченията за ковид, заяви Международният олимпийски комитет. Организаторите на игрите са изпратили писмо до МОК, в което показват ограниченията, които ще вземат за " безвредно и сполучливо осъществяване на игрите ".

Церемонията под откриването е на 4 февруари, а Пекин ще стане първият град, който е приемал и летни, и зимни игри.

От МОК оповестиха, че схващат разочарованието измежду интернационалните почитатели, които нямат да могат да посетят игрите, само че приветстват решението най-малко почитатели от Китай да бъдат допускани, защото лятната олимпиада в Токио се организира пред празни трибуни заради пандемията.

" Това ще улесни растежа на зимните спортове в Китай, а също така ще донесе удобна атмосфера по време на надпреварите ", пишат от МОК.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР