На 28-ми май на картинг писта Хасково в 12:30 ч.

...
На 28-ми май на картинг писта Хасково в 12:30 ч.
Коментари Харесай

220 пилоти от 12 нации със заявка за участие в кръга от ЕШ за издържливост

На 28-ми май на картинг писта Хасково в 12:30 ч. ще бъде даден старта четвъртото издание на „ ЕКО 24 часа на България “. Състезанието е част от европейския картинг шампионат за устойчивост. След сполучливия и оспорван 8 часов формат, който се организира в средата на април, състезателите още веднъж ще премерят сили, само че в 24 часово предизвикателство.

Състезанието притегля тимове от целия свят като този път общият брой на водачите е 220, разпределени в 42 отбора, от 12 народи.

За поредна година, уредниците дават обещание доста изненади, мощни страсти и адреналин на макс за всички феновете на моторните спортове. Спонсорът на шампионата „ ЕКО “ също ще има собствен тим „ Еко и другари “, който ще мери сили с експерти от целия свят. По традиция и тази година в оспорваната конкуренция ще вземе присъединяване и тим на звездите, с представители от разнообразни посоки и специалности.



Той ще бъде представляван от олимпийския медалист- Йордан Йовчев, актьорите Наум Шопов и Иво Аръков, рекордьорът на Гинес - Борис Налбантов, носителят на Световната купа по сноуборд Радо Янков, легендата на българския футбол Даниел Боримиров, ултрамаратонецът - Краси Георгиев и младата вяра на българския мототен спорт Калоян Върбицалиев.

И тази година самодейността се поддържа от многократният народен и източно-европейски първенец по мотоциклетизъм на писта и единствения българин, който кара в международния шампионат за издръжливост Мартин Чой. Събота и неделя най-хубавият ни пистов играч се завърна на трасето, след лекуване на контузия. На надпреварата в Сърбия Чой записа второ място в надпреварата от Бълканския шампионат.

Както всяка година, уредниците на „ ЕКО 24-часа на България “ в Хасково ще се ангажират с благотворителна идея, като съберат и дарят средства за дребния Гого от Хасково. Те ще дават част от таксите, събрани за присъединяване в надпреварата, както и персонални средства.
Шампионатът ще продължи със спринтово съревнование и 6-часов ендюрънс на 27-28 август в град Кюстендил и с второто издание (за 2022-ра) на ЕКО 24-часа на България на 1-2 октомври на картинг писта Хасково.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР