На 28 февруари 2020 г. кметът на Община Ловеч Корнелия

...
На 28 февруари 2020 г. кметът на Община Ловеч Корнелия
Коментари Харесай

Ново саниране в Ловеч

На 28 февруари 2020 година кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова подписа контракти за използване на ограничения за енергийна успеваемост с две компании – „ Вени Пласт ЕООД “ и „ Нитов Инженеринг “ ЕООД.

Първият план е „ Прилагане на ограничения за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания в гр. Ловеч - стадий 3”, финансиран по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година, Основна цел е да се увеличи класа на енергийното ползване на жилищните здания, обект на намеса, като се доближи клас на ползване на сила най-малко „ С “, да се усъвършенства достъпа на хора с увреждания до постройките, градивно възобновяване и увеличаване, където е предписано, с което да се обезпечат по-добри условия на живот в многофамилните жилищни здания, топлинен комфорт и по-високо качество на виталната среда. С осъществяването на плануваните ограничения ще се способства и за постигането на националните индикативни индикатори за спестена сила за 2020 година, свързани с спестовност на сила при крайното енергийно ползване и при първичното енергийно ползване.

Енергоспестяващите ограничения, които ще бъдат изпълнени за постройката с административен адрес ул. „ Иларион Ловчански “ № 34, гр. Ловеч, са: топлинно уединяване на външните стени, замяна на дограма, топлинно уединяване на покрива, топлинно уединяване на пода, замяна на стълбищното осветяване. Спестяването на първична сила след използване на енергоспестяващите ограничения, според обследването за енергийна успеваемост, е 61,18% и ще бъдат изпълнени всички наложителни ограничения от Техническия паспорт. Сградата ще премине от клас на енергопотребление клас G в клас В. Домакинствата, които ще преминат в по-горен клас на енергопотребление, са 9. Изпълнител е „ Нитов Инженеринг “ ЕООД гр. Плевен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР