На 28 април тази година Европейският център за превенция и

...
На 28 април тази година Европейският център за превенция и
Коментари Харесай

МЗ изиска становище за поставяне на втора бустерна доза ваксина срещу Covid-19

На 28 април тази година Европейският център за предварителна защита и надзор на болесттите и Европейската организация по медикаментите направиха взаимно изказване за опцията да се приложи четвърта доза иРНК ваксина при хора над 80 година заради уязвимостта на тази възрастова група, по-слабия имунен отговор към имунизацията и по-високия риск от тежко протичане на болестта. До сегашния миг цитираната опция за използване на четвърта доза иРНК ваксина не е включена в късите характерности на имунизациите, които са утвърдени за приложимост в Европейски Съюз. Това оповестиха от Министерството на здравеопазването.

Тъй като според националното законодателство имунизациите против COVID-19 се ползват в сходство с утвърдените от Европейската организация по медикаментите къси характерности на всеки артикул, е поискано мнение от Експертния съвещателен съвет по контрол на имунопрофилактиката по отношение на опцията за слагане на втора бустерна доза иРНК ваксина против COVID-19, както и по отношение на рисковите групи от популацията, за които да бъде обезпечена такава опция.

От здравното министерство показват, че при позитивно мнение ще бъдат направени национални рекомендации за използване на втора бустерна доза иРНК ваксина против COVID-19 и ще бъдат избрани рисковите групи, а информацията ще бъде оповестена на електронната страница на Министерството на здравеопазването.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР