На 27 май отбелязваме световния ден на спешната медицина. Няма

...
На 27 май отбелязваме световния ден на спешната медицина. Няма
Коментари Харесай

Няма интерес към професията на спешните медици

На 27 май означаваме международния ден на незабавната медицина.

Няма интерес към специалността на незабавните медици и сега във филиалите за незабавна здравна помощ в област Стара Загора се търсят трима лекари. Това заяви за Радио Стара Загора доктор Даниела Каршакова, зам.-директор на Центъра за незабавна здравна помощ.

В момента в деветте филиала в района работят общо 309 души, като 65 от тях са лекари. Дневно те се отзовават приблизително на към 60 визити.

„ В интерес на истината няма интерес към специалността по връзки на лекарите. Защото при работата на терен е належащо да вземат бързи решения, да не се опасяват. Работата в болничната помощ е радикално друга. Там те се усещат по-спокойни. Обезпечени са с нужната инсталация, на разположения са разнообразни експерти, с които да се съветват и до известна степен са по-предпазени от нас във връзка с експанзия от пациенти и техните близки. “, описа доктор Каршакова.

Тя добави, че са намалели случаите на физически набези над незабавните екипи в района, само че към момента постоянно са обект на вербална експанзия.

Д-р Каршакова прикани и водачите и участниците в придвижването да бъдат съпричастни към работата им и да оказват нужното преимущество на колите за спешна помощ с включени сигнализации. За страдание през последните месеци е имало два случая с отнето преимущество на незабавни коли, при които са потърпевши двама водачи на коли за спешна помощ.

В момента в ЦСМП разполагат с 43 коли за спешна помощ.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР