На 27 април Франция заплаши с ответни мерки срещу ,

...
На 27 април Франция заплаши с ответни мерки срещу ,
Коментари Харесай

Франция и Великобритания на нож заради правата за риболов

На 27 април Франция заплаши с ответни ограничения против , в случай че не бъде приложена договорка за правата на лов на риба след Брекзит, съобщи БГНЕС.
Френски риболовци споделят, че им е неразрешено да работят в английски води заради компликации при приемането на лицензи. Те започнаха протестно придвижване предходната седмица, като блокираха камиони, пренасящи риба от Англия до Франция, като обявиха, че единствено 22 лодки от 120 от пристанището Булон-сюр-Мер са получили лиценз за английски води.
 Подновяват присъственото образование за най-малките възпитаници във Франция Подновяват присъственото образование за най-малките възпитаници във Франция
Най-малките възпитаници във Франция се върнаха в класните стаи, съобщи " Ройтерс ". Отмяната на ограничаването пристигна три седмици, откакто...
„ Искаме цялата договорка, нищо друго с изключение на договорката и до момента в който тя не бъде изпълнена... ще предприемем наказателни ограничения в други браншове, в случай че е належащо “, сподели френският министър за Европа Клеман Боне пред BFM Business канал във вторник.
Британските управляващи оспориха изказванията на френската промишленост, заявявайки предишния петък, че 87 френски лодки са получили лицензи за лов на риба в границите на шест до 12 морски благи от брега на Англия.
Правата за лов на риба бяха един от най-сложните въпроси за договаряне в съглашението за , реализирано сред Англия и Европейския съюз за цялостното овакантяване на Обединеното кралство от блока на 1 януари.
Англия трансформира правата в риболова в основен въпрос в договарянията, като контролът върху достъпа до водите й се преглежда като знак за английски суверенитет.
 Арестуваха петима за терористичния акт в Рамбуйе Арестуваха петима за терористичния акт в Рамбуйе
Френските управляващи задържаха петима души в границите на антитерористично следствие по отношение на терора в Рамбуйе, където служителка бе см...
Боне съобщи, че френските ограничения могат да бъдат под формата на задържане на утвърждения за английски оператори на финансови услуги за работа в Европейски Съюз.
" Обединеното кралство чака много позволения от нас за финансови услуги. Няма да даваме такива, стига да нямаме гаранции по лов на риба и други въпроси ", добави той. " Това е даваш-получаваш. Всеки би трябвало да съблюдава уговорките си, в случай че не, като сътрудник ще бъдем толкоз брутални и твърди, колкото е належащо ", сподели той.
Британският рибарски бранш също се оплака от администрация, предотвратяваща износа на улов за европейския континент. През януари, в символ на митинг против забавянето на доставките, английски експортьори откараха камиони до централен Лондон, което даде израз на съществуващото напрежение с английското държавно управление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР