На 26 Юли 2019 г. официално завърши участието на Централна

...
На 26 Юли 2019 г. официално завърши участието на Централна
Коментари Харесай

ЦКБ успешно завърши стрес тест на Европейската централна банка

На 26 Юли 2019 година публично приключи присъединяване на Централна кооперативна банка АД в всеобхватната оценка, осъществена от Европейската централна банка (ЕЦБ), състояща се от обзор на качеството на активите (ПКА) и стрес тест, в подтекста на настояването за определяне на тясно съдействие сред ЕЦБ и Българска народна банка, поради декларираното предпочитание на Република България за присъединение към валутно-курсовия механизъм ERM II.

В интервала Ноември 2018 година - Юли 2019 година Европейската централна банка организира Преглед на качеството на активите и следващ Стрес тест на обособени банки в България. Използваната методология „ Asset Quality Review Phase 2 Manual “ е използвана за всички банки на територията на Европейския съюз и резултатите на банките са директно съпоставими.

През месец Юли 2019 година процеса приключи сполучливо за Централна кооперативна банка АД, като извършеният обзор на активите и стрес тест откриха съответно ръководство на банката, покриващо условията на ЕЦБ. Капиталовата адекватност на Базовия личен капитал от 1-ви ред на ЦКБ АД изчислена в края на 3 годишния небосвод на стрес теста е 17.54% в базовия сюжети и 7.97% в усложнения.

Показаните резултати надвишават доста референтните финансови прагове и за ЦКБ АД не бе открита потребност от каквито и да е спомагателни финансови ограничения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР