На 26-ти януари всяка година митническите администрации на 179 държави

...
На 26-ти януари всяка година митническите администрации на 179 държави
Коментари Харесай

Международен ден на митниците е днес

На 26-ти януари всяка година митническите администрации на 179 страни членки на Световната митническа организация/СМО/ провеждат разнородни национални събития за отбелязването на първата сесия на Съвета за митническо съдействие.

От своя страна, Секретариатът на СМО дефинира тематичната устременост на Международния ден на митниците. През 2014 година честванията на 26 януари са отдадени на тематика „ Комуникации: шерване на информация за по-добро съдействие ".

Традиция е Международният ден на митниците да се празнува и от чиновниците в Българската митническа администрация. И тази година нашата администрация ще означи празника като регистрира значимостта на определената от интернационалната митническа общественост тематика на честванията. Сред годишните начинания за отбелязване на Деня на митниците е връчването на документи за заслуги на СМО, подписани персонално от Генералния секретар на Организацията, господин Кунио Микурия. Сертификати за заслуги ще бъдат връчени на петнадесет чиновници на БМА, които с високия си професионализъм са съдействали за триумфите на митническата администрация в редица области.

На 15 декември 1950 година в Брюксел се подписва Конвенцията за основаване на Съвет за митническо съдействие, която влиза в действие две години по-късно - на 4 ноември 1952 година Първата публична сесия на Съвета се организира в Брюксел на 26 януари 1953 година с присъединяване на представители на 17 страни. През 1994 година Съветът за митническо съдействие приема ново име - Световна митническа организация, като по този метод се трансформира в световна междуправителствена организация. Република България се причислява към Конвенцията за основаване на Съвет за митническо съдействие на 4 юни 1973 година
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР