На 26 септември брилянтната и неувяхваща холивудска икона - Оливия

...
На 26 септември брилянтната и неувяхваща холивудска икона - Оливия
Коментари Харесай

Оливия Нютън-Джон днес щеше да навърши 74: Звездата от Брилянтин, която победи рака

На 26 септември брилянтната и неувяхваща холивудска икона - Оливия Нютън Джон,  щеше да навърши 74 години. Уви, най-коварната болест - ракът я победи на 8-и август тази година. 

Оливия Нютън-Джон е родена във Англия, само че израства и се оформя като създател в Австралия. Сред шлагерите, които я изстрелват на върха на славата, са If Not for You и I Honestly Love You. Световна популярност обаче ѝ донася незабравимото ѝ присъединяване в знаковия мюзикъл " Брилянтин ", където хубавицата си партнира с любимеца на генерации артист Джон Траволта.

През далечната 1978 година актьорският тандем подлуди публиката с осъществяванията си в функциите на Дани Зуко и Санди Олсън. След като излиза по международните екрани, " Брилянтин " донася доходи на стойност от 394 милиона, което го прави най-печелившият музикален филм на всички времена.

Романсът, който Оливия и Траволта пресъздават пред камера, бързо се придвижва в живота. Любовта сред двамата е бурна, само че къса. Въпреки края на връзката им, те резервират другарските си връзки през годините, а ние ще ги запомним като една от най-емблематичните и обичани двойки в историята на Холивуд.

Видяхме ги още веднъж дружно при започване на 2021-ва година във връзка 40-годишнината от излизането на паметния мюзикъл по екраните. Двамата, застанали един до различен, изглеждаха превъзходно! 

След " Брилянтин " Оливия Нютън-Джон продължава да се снима във филми, само че те по този начин и не доближават триумфа на паметния мюзикъл. Тя продължава да се развива и в музикалното занятие, само че след 1980 година се отдава повече на персоналния си живот и на първата си фешън сбирка, носеща името Koala Blue.  По това време Оливия се влюбва в артиста Мат Латанзи и през 1986 година се ражда щерка им Клои Роуз. 

Нютън-Джон е 4 пъти притежател на премиите „ Грами “, а 15 от нейните шлагери влизат в Billboard Hot 100. Пет от тях доближават първа позиция. През 2006 година Оливия Нютън-Джон е удостоена с най-голямата държавна премия на Австралия — Австралийски медал.

До последния си мирис актрисата бе извънредно мощна. Преди години тя съумя да се пребори за първи път с една от най-коварните заболявания на съвремието – рака на гърдата, само че за жалост на 8-и август той лиши живота ѝ. 


Приживе звездата от „ Брилянтин “ записваше нови песни, съвсем до края на дните си, с които вдъхваше вяра и мощ на онкоболните и техните фамилии. Актрисата сътвори и център за лекуване на онкоболни, който носи името ѝ и се намира в Мелбърн.

Голяма опора в живота ѝ до последният ѝ мирис бе нейният сегашен брачен партньор - Джон Астърлинг, с който Оливия споделяше един покрив цели 11 години.





 

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР