На 26 ноември църквата почита Свети Стилиан Детепазител, покровител на

...
На 26 ноември църквата почита Свети Стилиан Детепазител, покровител на
Коментари Харесай

Молитва към Свети Стилиан Детепазител за закрила на децата

На 26 ноември църквата уважава Свети Стилиан Детепазител, настойник на всички деца.

Когато навършил пълноправие, той раздал имуществото си на бедните. И когато нищо не останало от наследството на татко му, изпълнен с облекчение и наслада, той казаа: “Изхвърлих тежката котва, която ме държеше вързан за желанията на падналото ми тяло. Отсега нататък пътят към същинския живот е отворен за мен. “

На иконите светецът е изписан постоянно ухилен, с повито бебе на ръце, а от време на време и с доста младенци. В ръката си Свети Стилиан държи свитък, на който на гръцки е написано „ Децата са подарък Божий “.

На светеца се молим:

– за здравето на децата;

– за излекуване от разнообразни болести;

– за целомъдрието на децата, за това Господ да ги пази от злите въздействия на актуалния свят;

– по отношение на раждането;

– за унищожаване на безплодието;

Бременните дами се молят за раждане на здрави деца.

Молитва към Свети Стилиан Детепазител за нашите деца:

Отче Преподобне наш Стилиане, Ти си осветлен още от майчина вътрешност и си станал обиталище на Светия Дух, като още от детинство си сукал дружно с майчиното мляко вярата в Христа Бога. Затова раздавайки колкото благосъстояние си имал на бедните и ставайки духовник, надминал си всички тогавашни монаси с твърдия си и тежък аскетизъм. След това си отишъл в пустинята и си влезнал в една пещера, където получаваше храна от Ангел Господен, си станал доктор на разнообразни неизлечими заболявания. Понеже когато последвала смъртоностна болест по дечицата (отрочетата) и умирали, оставяйки родителите си бездетни, тогава които майки призовавали с религия името ти, Свети Стилияне, и рисуваха Светата Ти икона, отново раждаха други деца. Но и болните дечица се освобождавали от заболяванията.

Затова Ти, Преподобне Отче, си посочил, че посредством подвизите и молитвите, слабата човешка природа с Божия помощ, може да бъде ориентирана към небето и изравнена с Ангелите. Знаейки, че Ти си бранител и страж на дечицата и покровител на бедните и нещастните, Те молим, резервира тези Божии раби (имената) и им дарувай потребното за избавление и исцеление. Амин.

О, преподобни Отче Стилияне,

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР