Тази седмица Apple представи нова възможност, която ще позволи на

...
Тази седмица Apple представи нова възможност, която ще позволи на
Коментари Харесай

iOS 18 ще ви позволи да плащате чрез Apple Pay в Chrome и други странични браузъри

Тази седмица Apple показа нова опция, която ще разреши на потребителите на iPhone, които актуализират до iOS 18, да употребяват Apple Pay във всеки настолен уеб-браузър, като Chrome, Edge, Firefox и други. Компютърът, на който работи браузърът, може даже да бъде компютър с Windows.

Всеки уебсайт, който поддържа най-новата версия на Apple Pay, ще поддържа и тази функционалност. Когато клиент заплаща с Apple Pay в браузър, друг от Safari, на екрана ще се появява код, който може да бъде сканиран с приложението “Камера “ на iPhone с iOS 18 или по-нова версия, което му разрешава да приключи покупката от самия смарт телефон.

Apple приказва по-подробно за тази система в отчет, оповестен през днешния ден. Ще отнеме време на разработчиците на уеб страници да внедрят най-новия SDK, тъй че сходна функционалност няма да бъде необятно налична онлайн, когато бъде пусната.

Преди това Apple Pay в десктоп интернета беше стеснен единствено до Safari на Mac, тъй че това разширение на функционалността към повече браузъри и устройства е добре пристигнало.

В момента iOS 18 се намира в стадий на бета-тестване и формалното му стартиране би трябвало да се състои през септември.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР