На 25 октомври 2004 г. става неочакваното- настъпва краят на

...
На 25 октомври 2004 г. става неочакваното- настъпва краят на
Коментари Харесай

ТОКУ-ЩО ИЗТЕЧЕ ЦЯЛАТА ИСТИНА! Ето кой ликвидира Димата Руснака насред Витошка

На 25 октомври 2004 година става неочакваното- настава краят на могъщата в миналото формация СИК. В 18,35 ч в неделния ден, на претъпкания с хора бул. „ Витоша “ в столицата е разстрелян Дмитрий Минев-Димата Руснака, един от босовете на СИК. Всъщност атентатът на бул. „ Витоша “ затваря „ цикъла “ от убийства на шефовете на групировката през 2004 година Преди това през януари в асансьор е взривен Стоил Славов-Телето, дружно с защитата си. Това се случва в постройката на „ Бул Инс “ и сикаджийската компания „ Интерпетролеум “ на ул. „ Джеймс Баучър “ в София.

В средата на април 2004 година преоблечени като служители на реда бандити отвличат от колата му сина на Венцислав Стефанов, различен прочут сикаджия. До ден сегашен няма диря от Димитър Стефанов, макар платения за него откуп. Кулминацията на избиването на сикаджийски босове е в края на юли когато става най-бруталното всеобщо ликвидиране в най-новата българска история това на Милчо Бонев-Бай Миле и още петима души, разстреляни с автомати в ресторант „ Славия “.

Нито едно от тези закононарушения не е разкрито досега.

Какво се случва на 25 октомври 2004 г?

Минев идва с внушителна защита от 10 души, с два мерцедеса G-класа и едно „ Ауди “ в заведението „ Ъпстеърс “ на бул. „ Витоша “ към 17,30 ч. Час по-късно излиза, само че до момента в който чака колата получава патрон в сърцето и се свлича в ръцете на охранителите си. Мъртъв. Гардовете не са видели и чули нищо, както и останалите хора на улицата в топлата неделна вечер.

Ошашавените пазачи карат боса си в „ Пирогов “, само че към този момент няма смисъл.

Огледите на мястото на престъплението чак след няколко дни ще разкрият, че в действителност изстрелите против Руснака са три. Първият патрон минава край него, евентуално жертвата е мръднала, и се забива в близката кашпа пред заведението. Втори патрон попада в рамката до вратата на „ Ъпстеърс “, и чак третият пронизва Минев в сърцето.

Кой е стрелецът?

„ Изпълнението на убийството ни говореше, че имаме работа с експерт, който е възнамерявал всичко до последният подробност. Така и се оказа “, спомни си пред Nbox един от проверяващите случая тогава.

Полицията бързо схваща, че изстрелите са пристигнали от отсрещната кооперация на булеварда. Но не подозира каква изненада я чака.

Убиецът е дебнел Руснака от прозорец в празен апартамент на последния етаж на кооперацията над Търговския дом на бул. „ Витоша “. Жилището преди малко е закупено от никому незнайният народен представител от Национална движение „Симеон Втори" Димитър Димитров. В жилището таман започвал ремонт. Убиецът просто разрушил вратата и заел позиция.

Снайперистът обаче пипал професионално засипал с червен пипер пода, с цел да не разкрие миризмата си. Установява се, че убиецът излиза на покрива на кооперацията по него се трансферира върху прилежащата на ул. „ Денкоглу “ и там се измъква измежду всеобщата блъсканица без да остави следи. Там го е чакала кола. Според показания на очевидци втори човек е стоял на входа на комерсиалния дом и незабавно след разстрела на Руснака е липсващ. Предполага се, че той е следил по какъв начин ще бъде свършена работата.

Вътрешен човек

При следствието остават подозрения за вътрешен човек от обкръжението на Димата Руснака, който го е предал. Иначе по какъв начин стрелецът е знаел по кое време тъкмо ще пристигна той в заведението? Вътрешният човек обаче не открит.

Първоначално Министерство на вътрешните работи счита, че килърът е чужденец. По-късно обаче криминалистите се натъкват на евентуалният причинител, само че не съумяват да го заловят. Това е Красимир Станчев-Легионера или Филиза. Станчев служи четири години във Френския задграничен легион, след това се завръща у нас. Той е индивидът довел сърбо-хърватската бригада убийци на Робърт Матанич, подозирана за няколко поръчкови разстрела у нас.

След откриване на бандата служители на реда от Столична дирекция на вътрешните работи вършат опит да задържат и Станчев, само че той опира револвер в главата на един от униформените и съумява да избяга. От тогава следите му се губят, допуска се, че се крие във Франция.

Станчев е подозиран и за убийствата на Илия Павлов и Георги Илиев. Но доказателства по тази причина не са събрани. Въпреки, че трите разстрела имат общ почерък и осъществяване.

Стефан Ташев nbox.bg
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР