На 24 април очакваме празника Великден. Вярващите, които са постили

...
На 24 април очакваме празника Великден. Вярващите, които са постили
Коментари Харесай

Как да преминем към нормално хранене след Великденския пост

На 24 април чакаме празника Великден. Вярващите, които са постили прецизно дълго време, ще могат да преминат към нормалната си диета.

Как вярно да подготвим тялото, лишено от протеинови храни по време на Великденския пост, да напусне ограничаващия режим? Отговорът на този въпрос знае ръководителят на клиниката за промяна на тежестта професор Алексей Ковалков.

Как православният пост въздейства на тялото от позиция на храненето?

Духовният пост и диетата са напълно разнообразни неща. За страдание в този момент доста хора бъркат тези понятия. Още по време на недояждане мнозина вършат неточност - да вземем за пример заместват неналичието на скотски протеини с голямо количество растителни въглехидрати. Набляга се на зърнени храни, ядки, растително масло. Но в растителното масло мазнините са 100%, до момента в който в кравето масло - единствено 60-80%. Ако понижим количеството протеинови храни, тогава въглехидратите също би трябвало да бъдат понижени: консумирайте даже по-малко от нормално. Не забравяйте да ядете повече растителни протеини - соеви артикули и бобови растения.

 След Великденския пост

Какви са следствията от недохранването след дълго недояждане?

Възрастните хора би трябвало да бъдат изключително деликатни през този интервал. В никакъв случай не яжте мазни месни ястия за Великден: ​​наденица, салами, свинска мехлем би трябвало да бъдат строго лимитирани най-малко още няколко дни. Компетентното излизане от поста е значим развой, който не трябва да се подценява.

Колко дни ли ще отнеме преходът от постна храна към постоянно меню?

Всеки артикул би трябвало да се вкарва последователно, като се стартира с малко количество, като последователно се усилват порциите всеки ден. На безусловно здрав човек ще му трябват най-малко 5 дни, с цел да премине към непостно хранене. За възрастни хора, страдащи от стомашно-чревна патология, този интервал би трябвало да бъде 7-14 дни.

Способността да направляваме апетита постоянно и на всеки празник е значима. Яжте малко и бъдете здрави!

За светлия празник не порпускайте да приготвите вкусно и питателно:

- агнешко за Великден;

- великденски сладкиши;

- великденски яйца.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР