На 23 юни 2021 г. от 18:30 ч. в Университетски

...
На 23 юни 2021 г. от 18:30 ч. в Университетски
Коментари Харесай

Театралният минисериал Когато АЗ бях ТИ с премиера в София

На 23 юни 2021 година от 18:30 ч. в Университетски спектакъл на Нов Български университет ще се състои втората премиерата на театралният минисериал „ Когато АЗ бях ТИ “.

Той е в род documentary fiction- docu fiction и е резултат от базисни въпроси - за публиката, за пространството, за времето и мястото на срещи, за театралния език като цяло, които поредицата от локдауни сложи пред артистите на живото осъществяване.

Театралният опит с телевизионни претекстове събира малкия екран и театъра на една сцена в забавен опит, по концепция и постановка на  Възкресия Вихърова, чиито произведения са надълбоко докосващи и оставящи диря. Продуцент е Фондация „ Платформата Не “, създатели на текстовете, в множеството случаи, са самите артисти, а планът е финансиран от Министерство на културата

В невероятното театрално премеждие се впускат актьорите Михаил Милчев, Росен Белов, Ася Иванова и Елена Димитрова.

В спектакъла взе участие още Мартина Апостолова (Ирина), която осъществя следващият висок полет в трансформиращите истории, чийто текст е създаден  дружно с Ирена Иванова (автор на романа „ Остайница “).

Започвайки от персонална история, като каране на колело без ръце, тъй като ръцете ти трябват с цел да се размахват безредно и на направления, с цел да се предпазиш от преследвач, се продължава с доста и други разкази на смелата и нежна Мартина Апостолова, запазила в тялото си силата на състезател по футбол на националния младежи тим, през опитността на „ Shooting stars Berlinare 2020 “, където получи премия.

Ще видите още мощните, неочаквани и отмъстителни удари, които „ изваждат от обувките виновника и го запращат на 10 метра “ – припомнени с горделивост, болежка и учудване от самия себе си, разказани с възприятието за комизъм от актьора Михаил Милчев.  

Коментар за изчезналите мемоари за принуждение през страха, че един ден ще се сблъска с сходен епизод и то  изключително когато към този момент е станала майка на Елена Димитрова.  

Последвано от отвод от страна на Росен Белов да избира престъпни истории, тъй като съзнанието му още обработва една персонална с отминалост повече от 20 години. История за това какво е пространството за човек атакуван от други 15 индивиди - ръце, крайници, дишане и тротоарен плочник.

Вълнуващият роман на дребната Ася (актрисата Ася Иванова) досега в който среща своя принц и към този момент е майка на 3 деца, актриса притежател на премия „ Икар “ и с функции с доста номинации.

Ще бъдем аудитория, на четири серии, на четири видеопърформанса, на които феновете са поканени в света на артиста и освен...

Режисьорът, който е един от водещите преподаватели на Университетски спектакъл на Нов български университет и тук не не помни за най-обичаните, своите студенти. През последните години те вземат участие интензивно в театралния развой. При основаването на „ Когато АЗ бях ТИ “ с тях беше споделен креативния процес  в звукозаписното студио в РТЦ, Нов български университет. А Възкресия Вихърова се сеща за това с доста признателност.

След спектакъла дребни и огромни, артисти и студенти, дружно с публиката на по чаша вино ще поговорим, ще  разменим  мисли и размишления, подбудени от „ Когато АЗ бях ТИ “.

На 23.06.2021 година от 18:30 ч. 2021 година в Университетски спектакъл на Нов български университет бъдете част от нашия свят, канят актьорите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР