На 22 август Русия отбелязва Деня на Държавния флаг Денят

...
На 22 август Русия отбелязва Деня на Държавния флаг Денят
Коментари Харесай

Ден на държавния флаг на Руската федерация


На 22 август Русия отбелязва Деня на Държавния байрак

Денят на националния байрак е утвърден през 1994 година с декрет на Борис Елцин, който тогава заема поста президент на Руската федерация. Датата на празника не е определена инцидентно - на 22 август 1991 година познатият на руснаците трибагреник става държавен знак на страната.

Историята на съветския трибагреник наброява повече от три века и датира от царуването на Петър Велики: през 1705 година той издава декрет, съгласно който на комерсиалните кораби би трябвало да се издига бяло-синьо-червено платнище. Смята се, че белият цвят значи мир и достойнство, синият - честност и почтеност, аленият цвят - смелост и храброст

" С това знаме преодоляхме доста компликации и тествания, само че в действителност възстановихме суверенитета на страната ни. Русия е хилядолетна страна и цивилизация. Нашият държавен байрак е знак на нашето единение. Сигурен съм, че държавното знаме постоянно ще ни въодушевява да вървим единствено напред, към победа, да утвърждаваме славата на Русия ", - означи Президентът В.В.Путин в поздравлението си по случай Деня на държавния байрак на Русия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР