На 20 април 1972 г. астронавтът на Аполо 16 Чарлз

...
На 20 април 1972 г. астронавтът на Аполо 16 Чарлз
Коментари Харесай

Скрито послание в семейна снимка на Луната

На 20 април 1972 година астронавтът на Аполо 16 Чарлз Дюк (Charles Duke) прави първите си стъпки на повърхността на Луната.

По това време е бил на 36 години, което го прави и най-младият човек в историята, стъпвал на естествения ни сателит. Но Дюк не остава в историята единствено с това достижение.

Докато бил на Луната, астронавтът изпуснал фотография, на която бил със фамилията си. Снимката към момента се намира на лунната повърхнина. На задната ѝ страна било написано: „ Това е фамилията на астронавта Чарли Дюк от планетата Земя, който кацна на Луната на 20 април 1972 година “

Charles Duke

„ Винаги съм възнамерявал да я оставя на Луната “, споделя Дюк за Business Insider . „ Така че изпускането беше единствено за пред децата. “

Според астронавта фотографията е прелестен образец за „ човешката страна на галактическите проучвания “.

Минали са повече от 43 години, откогато Дюк е стъпил на Луната. И до момента в който следите от стъпки в лунната почва стоят недокоснати от времето, астронавтът счита, че фотографията към този момент не е в положително положение.

„ Всеки месец температурата на Луната варира от 400°   по Фаренхайт до безспорна нула, и по този начин 43 години. Снимките не устоят доста на такива температури. Когато я оставих, изглеждаше добре, само че от този момент никой не я виждал и евентуално към този момент е избледняла “, изяснява Чарлз Дюк.

За жал няма по какъв начин да проверим дали фотографията в действителност е избледняла, тъй като спътниците не могат да прехванат толкоз дребен обект. Въпреки това Дюк счита, че „ тя е изключително значима за фамилията му, а това е най-важното “.

Science Alert

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР