На 18 май Apple започна погасянето на своето многомилиардно данъчно

...
На 18 май Apple започна погасянето на своето многомилиардно данъчно
Коментари Харесай

Apple започна изплащането на своето многомилиардно данъчно задължение

На 18 май Apple стартира погасянето на своето многомилиардно данъчно обвързване. Първият транш към този момент е преведен в депозитната сметка на държавното управление на Ирландия.
Reuters посочи, че корпорацията към този момент е превела 1,5 милиарда евро . Apple е задължена да заплати към 13 милиарда евро , заради нелегално получените от Ирландия данъчни отстъпки.

Министърът на финансите на Ирландия Паскал Донахю публично удостовери постъпването на средствата.

Тъй като Apple още веднъж апелира и желае преразглеждането на това решение, парите са преведени на специфична банкова сметка. Съдебното дело, водено сега, би трябвало дефинитивно да завърши в края на 2018 година. Именно тогава съдът ще се произнесе, дали корпорацията би трябвало да заплати толкоз огромна сума. Възможно е размерът на санкцията да бъде понижен. В този случай, преведените допълнително парични средства, ще бъдат върнати.

Правителството на Съединени американски щати се опита да помогне на един от най-големите данъкоплатци на страната, само че на 18 май получи отвод от Върховния Европейски съд.

В средата на 2016 година европейският антимонополен орган разкри, че Ирландия нелегално е предоставила големи данъчни отстъпки на Apple и задължи корпорацията да заплати тези финансови средства. През 2014 година Apple е платила единствено 0,005% от дължимите налози и в този момент би трябвало да изплати на Ирландия $15,9 милиарда.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР