На 17 март директорът за европейския район на Световната здравна

...
На 17 март директорът за европейския район на Световната здравна
Коментари Харесай

СЗО призова Европа да се поучи от опита на Китай в справянето с епидемията

На 17 март шефът за европейския регион на Световната здравна организация (СЗО) Ханс Клуге и медицински представители на 53 страни от региона организираха видеоконференция. На конференцията след срещата той прикани европейските страни да подхващат „ най-смелите " ограничения за преодоляване на епидемията от новия ковид. Той посочи, че е належащо да се организира готовност на общността, за всеки човек да взе участие в предварителната защита на епидемията, заяви Радио Китай.

Клуге съобщи още, че до 17 март, към 180 000 души по света са инфектирани с новия ковид, 1/3 от които в Европа. В момента Старият континент към този момент се е трансформирал в епицентър на пандемията. Въпреки че тя се е популяризирала в 150 страни, Китай, Южна Корея и Сингапур към този момент са постигнали триумфи в преодоляването на вируса.

„ Опитът на Китай и някои страни потвърди, че в случай че се правят дейно тестванията и се наблюдават хората, които са имали непосредствен контакт със инфектирани, подхващат се ограничения за разширение на обществената отдалеченост и за готовност на общността, може да се предотврати болестта и да се избави живота на хората. Степента на епидемията и националните условия в европейските страни са разнообразни, по тази причина те би трябвало да подхващат ограничения съгласно обстановката, " добави Клуге.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР