На 16 октомври по традиция се отбелязва Международният ден на

...
На 16 октомври по традиция се отбелязва Международният ден на
Коментари Харесай

Как да се справим с шефовете - съвети в Международния ден на началника

На 16 октомври по традиция се отбелязва Международният ден на началника.

Персонажът на началника е основен воин в редица паметни кино продукции и въз основа на тях могат да се дефинират няколко типажа проблематични началници, напомня съветската организация РИА Новости, представена от Българска телеграфна агенция.

На първо място е началникът-нарцисист. Той е най-добре обрисуван в "Дяволът носи Прада ".

Този вид шефове се считат за същински митове в специалността си и не страдат от липса на самочувствие. Те постоянно желаят да показват какво са постигнали на професионално ниво, с което да компенсират неуспехите си в други сфери на живота. С този вид шефове изходът е един - даже когато той разпорежда работа, която човек не желае или не може да свърши, шефът-нарцисист би трябвало да бъде уверяван, че работата върви напред с цялостна пара.

На второ място е началникът-тиранин, въплътен от мафиотския необут в "Кръстникът ".

Най-добрата тактика за справяне с него е да му се покаже какъв брой се цени у него това, че той държи всичко под надзор и че постоянно е прав.

На трето място е началникът с комплекс, че е господ или по-точно демон.

Тук решението е да се поддържат официални връзки с него, да не се дава воля на страстите пред него, а в случай че това не може да се реализира, човек или напуща компанията, или прави вероятното да се озове на позиция, на която самичък да си е шеф.

На четвърто място е началникът-родител, като персонажа на Джуди Денч в сагата за Джеймс Бонд.

При него професионалните връзки прерастват надали не в фамилни. В този случай нормално по-възрастен началник стартира да изпитва благосклонности към по-млад и перспективен помощник. Ако човек не желае да се стига до подиуми с подобен шеф, то би трябвало да се стреми да заобикаля пристъпването на персоналните граници в връзките си с него и неговата свръхопека.

На пето място е началникът-социопат, като "Доктор Хаус ".

Той пренебрегва обществените правила, нападателен е, некадърен е на обвързаност, безсрамник е, може и да е талантлив, само че в връзките с него човек би трябвало да мисли преди всичко за личната си душeвност, а след това и за физическата си сигурност.

Не бива да се не помни и шефът със синдром за повсеместен любим, като този от кино лентата "Какво желаят дамите ".

Той желае да се хареса на всеки. За него е значимо да го обожават. Препоръката тук е, че в случай че човек не желае подобен началник да се самоутвърждава на негов тил, то той би трябвало да стои по-далеч от него и да не престъпва границата на лекия флирт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР