На 16 август се отбелязва Световният ден на братвурст –

...
На 16 август се отбелязва Световният ден на братвурст –
Коментари Харесай

Отбелязваме Световния ден на сочния братвуст

На 16 август се отбелязва Световният ден на братвурст – салам, на който малко хора могат да устоят. Съчетайте го с халба от обичаната си бира и посрещнете празника уместно.

Колбаси са се произвеждали още в Древността, само че първият създаден братвурст се е появил през 1313 година в Германия. Днес всеки район в страната има своя рецепта за подготвяне на братвурст и са известни към 40 негови разновидности.

В Германия братвустът се употребява като главно ядене, като мезе за бира, а също и за закуска. Отлично се съчетава с кисело зеле, картофена салата и бухнал ръжен самун.

Първоначално се е приготвял единствено от свинско месо, само че през днешния ден може да намерите разнообразни смеси и да изберете по отношение на персоналния си усет.

 Отбелязваме Световния ден на сочния братвуст

Кобурският братвуст, приготвян в Кобург, Бавария се подготвя и от телешко или говеждо месо със сол, черен пипер, индийско орехче и лимонени кори.

Изберете някои от типовете на тази сочна наденичка и въпреки че у нас се употребява към Коледа, в този момент не е нужно да чакате края годината, тъй като имате подод да се почерпите с братвурст.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР