На 15 януари 72-годишният Кольо Колев паднал пред блока си.

...
На 15 януари 72-годишният Кольо Колев паднал пред блока си.
Коментари Харесай

Мъж почина, лекари не открили счупения му череп

На 15 януари 72-годишният Кольо Колев паднал пред блока си. Тогава в морския град имало поледица.

Екип на Бърза помощ го откарал в шоковата зала на болница „ Св. Анна”.

„ В шокова зала той прекара три часа, в които не знаем какво е правено, тъй като не ни пуснаха вътре”, разясни дъщерята на пенсионера - Ваня Колева. По думите ѝ татко ѝ бил изписан от болничното заведение малко след 12 часа. От документите, които получили от лекарите, станало ясно, че му е направена рентгенография, съгласно която нямало черепно-мозъчна контузия. Медиците посъветвали възрастния мъж да лежи у дома.

„ Другото, което ме шокира – отразили са доста високо кръвно - 204/106 и не дадоха никакви съответни инструкции какво да се направи”, добавя щерка му.

Близките прибрали Кольо Колев у дома, само че няколко часа по-късно той почнал да приказва несвързано. Семейството потърсило второ мнение в друго лечебно заведение - УМБАЛ "Света Марина ", където на мъжа бил изработен още веднъж рентген, само че и скенер. Според лекарите той имал тежка черепно-мозъчна контузия, която неврохирургът проф. Явор Енчев описал на околните като „ пръсната диня”. Мозъкът на 72-годишния мъж също бил засегнат.

12 дни по-късно Кольо Колев умрял. От МБАЛ "Света Анна " изпратили документално мнение по случая, в което се споделя: „ Извършеният обширен обзор, в това число рентген, не са открили съществуване на черепно-мозъчна контузия или неврологичен проблем. Затова и пациентът не е съветван с невролог, неврохирург и не е приет в болница ".

Въпреки неналичието на отклонения от правилника за добра здравна процедура, управлението ще изиска инспекция от Изпълнителна организация Медицински одит”, показват от болничното заведение.

Семейството също ще изиска инспекция на случая.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР