На 15 септември стартира новата учебна година за над 706

...
На 15 септември стартира новата учебна година за над 706
Коментари Харесай

На добър час! Първи звънец за 58 000 първолаци

На 15 септември започва новата образователна година за над 706 000 българчета.

Обучение ще има също в 375 български учебни заведения в чужбина. В тях са записани 32 266 възпитаници.

Началото на новата образователна година ще бъде присъствено и по друго време за обособените класове. Всяко учебно заведение е планувало празнична стратегия в разнообразни часове за учениците от I, V и VIII клас, която ще се организира, в случай че няма други здравни ограничения в региона.

Другите възпитаници ще влизат по график напряко в класните стаи и по опция от разнообразни входове.

Родителите на първокласници могат да участват на тържествата в двора, само че ще бъдат на обособено място. Родители няма да се позволяват в постройките.

Навън учениците ще са без маски, а в стаите без маски ще могат да бъдат и децата от 1 до 4 клас.

Първокласниците тази година са над 58 000. Общо 2357 учебни заведения посрещат възпитаници.

Президентът Румен Радев ще приветства учениците и учителите в първия образователен ден на Основно учебно заведение „ Христо Смирненски “ в Пазарджик. В 09.00 часа президентът ще взе участие в тържественото разкриване на новата образователна година в ОУ „ Христо Смирненски “, след което ще се срещне с управлението и педагогическия екип на учебното заведение.

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде посетител на откриването на новата образователна година в Осмо приблизително учебно заведение „ Арсени Костенцев “ в Благоевград. Тържественото разкриване, което ще се организира при съблюдаване на противоепидемичните ограничения, е с начален час 9.00. Тази година учебното заведение празнува 40-ия си празник.

 
 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР