На 15 декември е време да обърнем специално внимание на

...
На 15 декември е време да обърнем специално внимание на
Коментари Харесай

Празнуваме деня на лимоновите мъфини

На 15 декември е време да обърнем особено внимание на мъфините - и по-специално на лимоновите мъфини. Лимоновият мирис е обичан усет в света на сладкишите, а Денят на лимоновите мъфини е съвършеното опрощение да се насладите на сладко прекарване с този характерен цитрус.

Лимонът в тортите може да им даде ободрителен колорит, а когато се прибави към мъфина, се получава изключително вкусно сладкишче.

Ето за какво лимоновите мъфини заслужават собствен личен ден!

Историята на Деня на лимоновите мъфини

Първото сведение, което имаме за основано кексче в чашка, е книгата American Cookery от 1796 година от Амелия Симънс - първата американка, която написа и разгласява книга за готварство. В една от рецептите тя си приканва към потреблението на дребни чашки за печене на леки дребни тортички.

Терминът Cupcake е бил отпечатан за първи път в Седемдесет и пет сладкиша от Елиза Лесли през 1828 година Терминът влиза в приложимост с помощта на това че са изпечени в дребните си формички и скоро стават известни като мъфини (с размери и форма, комфортни за отхапване).

Вкусовете на мъфините са безкрайни - от шоколад, до всички типове плодове, ванилови мъфини или фъстъчено масло. Тези дребни сладкиши могат да бъдат приготвени по разнообразни способи, с цел да бъде удовлетворен всеки един усет.

Как да празнувате деня на лимоновите мъфини

 Лимонови мъфини

На първо място, ще ви трябват хартиени чашки - или можете да употребявате тавичка с форми за мъфини, в случай че имате такава. Смесват се 100 грама захар с към 140 грама масло, 140 г брашно и 2 яйца. Изстискайте сока от половин лимон и разбърканата примес разпределете във формичките.

Можете да декорирате кексчетата и украсявате по Ваша фикция. Изпичат се към 20 минути в приблизително гореща фурна. След като лимоновите мъфини са подготвени, изчакайте да се охладят да си ги украсите.

Направете за другари и семейство Ви или заделете една част за себе си … Ние на никой няма да кажем! Не забравяйте да отпразнувате Деня на лимоновите мъфини! Няма да сгрешите, даже за си извършите и шоколадови кексчета.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР