На 14 април харизматичният и неподражаем американски актьор – Ейдриън

...
На 14 април харизматичният и неподражаем американски актьор – Ейдриън
Коментари Харесай

Ейдриън Броуди: Малко внимание и доброта могат напълно да променят живота ти, липсата им - също

На 14 април харизматичният и безподобен американски артист – Ейдриън Броуди, чества своя 49-и рожден ден.

Ейдриън Никълъс Броуди, както е цялостното му име, е роден през 1973 година в Ню Йорк Сити, Ню Йорк.Син е на преподавател по история от полско-еврейски генезис и журналистка от Унгария.

Още от дребен Ейдриън се демонстрира като будно и артистично дете. Наричат го the Amazing Adrian. Като дете обича да се прави на магьосник на детски рождени дни.
Израства в Куинс и от 12-годишна възраст посещава американската академия по трагични изкуства. Броуди е единствено на 13 години, когато за първи път взе участие в пиеса и се появява по малкия екран. New York Stories е един от първите филми с негово присъединяване.

На 20-годишна възраст претърпява тежка акцидент с мотор, при която е тежко ранен. Прекарва месеци във възобновяване.



Броуди приключва Нюйорксата академия за трагични изкуства. Своя пробив в киното прави с кино лентата „ Тънка алена линия” през 1998 година Четири години по-късно внушителният му гений покорява сърцата на публиката и критиците с кино лентата „ Пианистът.”, където влиза в облика на полския евреин Владислав Шпилман. Той печели „ Оскар “ за основна мъжка роля за 2003 година Тогава е единствено на 29 и става най-младият притежател на статуетката, заменяйки Ричард Драйфус.

Това е филмът, който коства извънредно доста на Броуйди. За ролята той смъква над 15 кг. от така и така стройната си фигура, продава си колата, изоставя жилището си в Ню Йорк и се реалокира в Европа с два куфара. Актьорът се учи да свири на пиано, върви на езикови уроци и не се среща с никакви външни лица. Дори се разделя с приятелката си.
Следват участията му в редица паметни ленти, най-известни измежду които са „ Кинг Конг “, „ Полунощ в Париж “, „ Грандхотел Будапеща “.

Ейдриън Броуди е единственият американски артист от мъжки пол, който печели премия „ Сезар “ за най-хубав артист.



Фаворит е на редица популярни режисьори, само че най-често в своите филми го кани да взе участие Уес Андерсън.

Споделя нееднократно, че огромната му обич за него е рисуването.

Мишел Дюпон, Елза Патаки са част от известните имена на дами, с които е имал връзка. Към днешна дата той е в сантиментална връзка с някогашната брачна половинка на обвинявания в серия от полови насилия холивудски продуцент Харви Уайнстийн – британската актриа и фешън дизайнер Джорджина Чапман. Двойката държи любовния си живот надалеч от светлините на прожекторите и избира дискретността.

Слухове за пламнала любовна искра сред двамата се зародиха през 2019 година Мълвата се ускори през февруари 2020 година, когато двамата бяха видяни да вечерят на свещи с приятелите си. Спекулациите бяха доказани от Page Six, когато източник, непосредствен до Чапман, удостовери новината пред изданието.



По-долу сервира шепа скъпи мисли, споделени от артиста:

„ Малко внимание и добрина могат изцяло да трансформират целия ти живот. Липсата на това може да направи същото. “

„ Бях бясно, пакостливо дете, с богато въображение. Всяко свое прекарване се пробвах да пресъздам, тъй че артистът в мен постоянно е съществувал. “

„ Би било извънредно скучно да бъдем съществени. “

„ Страхотно е, когато хората правят оценка работата ти, само че не знам какъв брой съществено я одобряват. Удивителното е, че открих нещо толкоз прелестно като киното рано, с цел да мога да се устоявам с него. “



„ Най-удивителните пътешествия са тези, които не вършиме като екскурзиант. “

„ На мен ми харесва да вардя секрети. Досега те не ми предизвикват стеснение и това е занимателно. “

„ Интересно е да спечелиш "Оскар " като млад. Животът се трансформира, само че аз съм си същият. Беше доста потребно за кариерата ми, само че се пробвам да остана на пътя, на който бях преди. “

„ За да почувстваш естетика, е нужно да преживееш доста от всичко – неприятно, положително, болежка и наслада. Нужно е да срещнеш всякакви хора – лишени, унижени, бездомни, душевноболни и да се научиш да им съчувстваш. В последна сметка, всичко това звучи като безполезна евтина проповед, само че животът е фактически организиран по този начин. “

„ Жестоко е да бъдеш саркастичен, грубо е да бъдеш подигравателен. Лошо е да бъдеш сериозен и значим. “

„ Аз не съм "новият Ал Пачино ". Аз съм младият Ейдриън Броуди, благодаря. “

„ Баща ми споделяше: "Нужни са 15 години, с цел да успееш единствено за една нощ ". На мен ми лиши 17 години и половина. “



Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР