На 13-ти февруари за 24 часа бе задържан 62-годишен водач

...
На 13-ти февруари за 24 часа бе задържан 62-годишен водач
Коментари Харесай

70-годишен шофьор в ареста на Смолян за дрога

На 13-ти февруари за 24 часа бе арестуван 62-годишен лидер от Велинград, тъй като при полицейска инспекция на пътя сред Чепеларе и Хвойна управлявал лек автомобил " Опел Астра " след приложимост на наркотични субстанции - метамфетамин и амфетамин. 

Вчера още по-възрастен водач – 70-годишен от село Малка Арда, общ. Баните, е задържан за 24 часа. Той бил тестван към 11.45 часа в село Кръстатица като лидер на лек автомобил " Пежо 306 “.

Техническото средство посочило съществуване на наркотични субстанции – бензодиазепини.   За казуса с достоверността на използваните от полицията дрегери сигнализираха точно от полицията, когато започнаха да ревизират сами себе си и мнозина изгърмяха, че използват опиати. Едва 10 години откакто хиляди са били задържани служителите на реда сигнализираха за проблем, който на тях им е явен, само че до тогава не ги засягаше. Проблемът е, че полевите проби не постоянно са точни, а кръвните, които ги би трябвало да  ги верифицират, се бавят прекомерно дълго, а през това време водачите с позитивни проби търпят наказания – смъкват се номерата на колите им за период от 6 месеца до 1 година, лишава им се книжката и по този начин ги лишават от право да ръководят МПС, постанова им се санкция от 500 до 1500 лева

При всеобщата инспекция измежду служителите на реда, направена преди половин година, изскочиха първите позитивни проби. Шестима чиновници на реда в Бургас се оказа, че имат в организма си наркотични субстанции. Именно тогава органите на реда започнаха да слагат под подозрение достоверността на резултатите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР