На 13 октомври започва сезон 2017/2018 на международния конкурс по

...
На 13 октомври започва сезон 2017/2018 на международния конкурс по
Коментари Харесай

На 13 октомври стартира новото издание на международния конкурс по програмиране CodeIT организиран от Мусала Софт

На 13 октомври стартира сезон 2017/2018 на интернационалния конкурс по програмиране CodeIT . Състезанието се провежда от софтуерна компания Мусала Софт и идното издание е 18-то подред.

CodeIT (http://codeit.bg/) е едно от най-старите надпревари по програмиране в света и най-елитният частен конкурс по информатика у нас, който обичайно се организира под патронажа на Президента на Република България. Почетен член на журито, а тази година и патрон на първи кръг на CodeIT, ще бъде проф. Красимир Манев, Президент на Международната олимпиада по информатика (IOI) за 2014-2017 година и Президент на Европейската младежка олимпиада по информатика (eJOI).

На финалния присъствен кръг на CodeIT гостува известен ИТ гуру, който споделя скъпия си опит и препоръки към младите гении. Тази година най-хубавите участници в състезанието ще се срещнат през май 2018 с Иван Катанич – дълготраен хърватски играч по програмиране със златен орден от IOI и два сребърни медала от ACM ICPC. Иван Катанич се е фокусирал върху машинното самообразование и блокчейн технологиите.

Първият кръг (маратон) на CodeIT започва на 13 октомври в 20:00 ч. и ще продължи три седмици.  В него участницитеще би трябвало да се оправят с една задача, достигайки до най-оптималното й решение по отношение на останалите състезатели. Всеки ще има опция да модифицира и надгражда решението си в продължение на целия рунд.  И в новия сезон на CodeIT, всички участници с ненулев резултат ще получат дарове, а най-хубавите – и специфични награди, обезпечени от спонсорите на състезанието.

Сайтът на CodeIT (www.codeit.bg) към този момент е освежен, деен и подготвен за новото издание на конкуренцията. Сезон 2017/2018 на състезанието ще има и нов знак – лисица, известна на всички със своята съобразителност и способността си бързо да намира решения във всяка обстановка.



Международният конкурс по програмиране CodeIT е една от най-дългосрочните начинания на Мусала Софт, част от политиката за корпоративна обществена отговорност на компанията и тактиката за поощряване на всички с ползи в региона на логаритмите, програмирането и осведомителните технологии. Мусала Софт има вяра, че качественото и дейно образование и основаването на благоприятни условия за изява на гениите в тази област предизвикват техния блян за развиване и способстват значително за по-доброто бъдеще на софтуерната промишленост.

Заслуги за сполучливото и стабилно осъществяване на CodeIT има CSLab, екипът на Мусала Софт, който през годините събира някои от най-хубавите гении в областта на спортното програмиране, съдействали също за това България да е една от петте страни в света с над 100 медала от надпревари по информатика. Сред най-новите членове на екипа са Александър Станев и Енчо Мишинев, седми в класацията на стоте най-хубави програмисти в света.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР