На 13 октомври отбелязваме Световния ден без сутиен. На този

...
На 13 октомври отбелязваме Световния ден без сутиен. На този
Коментари Харесай

Световен ден без сутиен – да теглим един ритник на ограниченията

На 13 октомври означаваме Световния ден без сутиен. На този ден е желателно всяко момиче да захвърли сутиена си и да излезе със смела крачка на открито. По този метод ще покаже поддръжка и съпричастност към дамите с подлото заболяване рак на гърдата и ще подсети на себе си и на околните за значимостта от профилактичните прегледи.

Поглеждаме за къса информация към близкото минало - индивидът, който изобретява сутиена, е французинът Пол Поаре. Откритието му се случва при започване на 20-век. Определено всички дами има защо да му благодарим, тъй като е измислил тази част от бельото, която сполучливо замести стегнатия корсет и ни спести голям брой неудобства и скъпо време. Наш дълг като уважаващи себе си девойки с днешна дата обаче е да теглим едни ритник на неудобствата и да се насладим най-пълно на свободата си. Защото Световният ден без сутиен е още един мотив да се движим с лекост и убеденост, като приберем в шепите на мисълта си всяка ласкателна мисъл за себе си и не я пускаме да си отиде още дълго.

 
    View this post on Instagram           
Публикация, споделена от Madame E Vintage (@madame.e.vintage)

Истината изисква да признаем, че има някаква приказна наслада в това да се освободим от рамките на от време на време ограничаващото женско облекло и да разнесем целия облак от превзетост, който се пробва да се надвеси над нас прекомерно постоянно. В работната седмица колкото и да натискаме педалите, в един миг ни обгръща блажена леност, която ни приканва да помислим за себе си. Именно това е и мигът, в който отмиваме цялото напрежение и насъбрани грижи с едно магическо придвижване – откопчаването на сутиена. Дотолкова го обичаме, че сме създали по този начин, че свалянето му да прилича бързо придвижване на магьосник. След като се освободим от него, като че ли заставаме леко настрана от забързания живот и с усмивка споделяме " Не, благодаря, аз не бързам ".

В този дух – дано през днешния ден си изградим радостна походка, която да накара всички в близост да решат, че отиваме на среща с човек, който обичаме. А в реалност единствено ние да знаем, че става въпрос за една друга неподправена обич – тази към себе си.
За Марк Твен и сутиените
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР