На 13 май в Пловдив предстои откриването на международния фестивал

...
На 13 май в Пловдив предстои откриването на международния фестивал
Коментари Харесай

11 танцови спектакъла от 4 континента идват в Пловдив

На 13 май в Пловдив следва откриването на интернационалния фестивал за актуален танц ONE DANCE WEEK. В рамките на близо месец ще бъдат показани четири международни министър председатели от Италия, България и Мозамбик, една европейска премиера от Бразилия, Фокус Португалия - с няколко спектакъла, както и впечатляващи танцови продукции от Франция, Сенегал, Белгия и Южна Корея.

Четиринадесетото издание на фестивала стартира с представянето на " Сигифен " на 13 май от 19:30 ч. в Дом на културата " Борис Христов ". Спектакълът, подобаващ и за деца, е дело на френския хореограф със сенегалски корени Амала Дианор. Спектакълът е първата продукция на Big Pulse Dance Alliance - мрежата на едни от най-влиятелните фестивали и танцови институции в Европа, чийто съосновател е One Dance Week. Българският фест е копродуцент на спектакъла дружно с танцови компании от Холандия, Литва, Ирландия, Германия, Англия и Норвегия. 

На 14 май следват министър председатели от България и Мозамбик. В Драматичен спектакъл, Пловдив, от 18:30 ч. e премиерата на " Свързан " - солов спектакъл на Деян Георгиев (копродукция на One Dance Week и Derida Stage), а от 20:00 ч в Дом на културата “Борис Христов ” е международната премиера на спектакъла " Вагабонт "  на Идио Чичава.

На 20 май за пръв път ще бъде показан новият театър на Марион Дърова " Свободно рухване ", а ден по-късно акцент в програмата е " Обещай ми " на белгийската танцова компания kabinet k & hetpaleis. Седем танцьори, измежду които и деца, ще оставят своите страхове зад кулисите, с цел да покажат на сцената избухливата сила на съществуването, която не признава граници.

На 22 и 23 май в Дом на културата “Борис Христов ” ще бъде показана европейската премиера на " Това е танц " - пищна проява на заразително покоряващата, непринудена същина на Passinho - танцов жанр, роден във фавелите на Рио де Жанейро.

Фокус Португалия в тазгодишното издание на One Dance Week включва три авангардни продукции -  " Кабракимера " на Катарина Миранда (27 май), " Адорабилис " на Жонаш и Ландер (29 май) и " Бизон " на Марко да Силва Ферейра (5 юни).

Световната премиера на " Скрит воин " - новият театър на италианците Алесандра Паолети и Дамиано Отавио Биджи ще се състои на 1 юни в Дом на културата “Борис Христов ”. 3 юни е непокътнат за зрелищния театър " Дракони " - също подобаващ за цялото семейство - дело на една от знаковите фигури на актуалната азиатска танцова сцена, Еън-Ми А от Южна Корея.

Билетите за всички спектакли от програмата са в продажба в мрежата на и на касите на EasyPay в цялата страна. За най-големите запалянковци са пуснати и 25 фестивални паса, които включват вход за всички спектакли от програмата. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР