Надявам се ПП-ДБ да не се разпадне. Коалицията има нужда

...
Надявам се ПП-ДБ да не се разпадне. Коалицията има нужда
Коментари Харесай

Радан Кънев: Не е реалистично ПП-ДБ да получи третия мандат, коалицията има нужда от промяна

Надявам се ПП-ДБ да не се разпадне. Коалицията има потребност от доста сериозна смяна в политическото мислене и в политическите цели, съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " евродепутатът Радан Кънев от ПП-ДБ.

 

Подчерта, че е значимо да се сформира държавно управление, само че отхвърли да даде прогноза дали това ще се случи. Коментира, че политически не е реалистично третият мандат да бъде даден на ПП-ДБ.

" Това по никакъв метод не значи, че ние можем да го подкрепим или да участваме в него. Тези, които събориха кабинета " Денков ", са длъжни да сформират устойчиво държавно управление и да ръководят, да възстановят законодателния развой в България ", добави Радан Кънев.

Според него досега третият мандат се дава на Българска социалистическа партия с една цел - да се провокират избори.

" Румен Радев играе за разрушение на парламентарната република и определяне на президентска. Ако има избори наесен, ще забележим цялостен срив на концепцията за евроатлантическото болшинство в България ", съобщи Кънев.

По думите му е нужен развой на самоуверено групово взимане на решения в ПП-ДБ.

 

„ ПП-ДБ беше основана, с цел да завоюва първото място. Не го постигнахме. Сега сме даже трети. Нашите гласоподаватели не желаят да виждат обединения, които са слепени поради гласовете им, а желаят да виждат дълготрайна визия за развиване “, сподели Кънев.

 

Той не се вижда като новия водач на ПП-ДБ. „ Никога не сме обещавали единно водачество на нашите гласоподаватели. Този въпрос не стои на дневен ред през идната година. Ако стартираме да приказваме за водачеството в този момент, няма да осъществим нашите обещания към гласоподавателите “, уточни евродепутатът.

" В момента се взимат извънредно значими решения на европейско равнище, на които България е цялостен пас ", сподели още Радан Кънев и отхвърли той да е новият водач на " Демократична България ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР